Grad Split preuzeo dodatnih 9,82 posto dionica Hajduka

Grad Split preuzeo dodatnih 9,82 posto dionica Hajduka

Foto: Hina

SPLITSKO Gradsko vijeće na sjednici je u utorak jednoglasno izglasalo prijenos 9,82 posto dionica HNK Hajduk na Grad Split.

To je bila jedina točka dnevnog reda 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Splita koja se održala odmah nakon što je završila 5. sjednica. Na sjednici na kojoj se odlučivalo o prihvaćanju 9,82 posto dionica nije bilo vijećničkih pitanja, a za taj je prijedlog svih 28 vijećnika diglo ruku.

Tim je jednoglasnim prihvaćanjem gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara dobio pravo da potpiše ugovor kojim gradski udio u vlasništvu Hajduka s 56 posto skače na 65, a čija bi se vrijednost kretala oko 26,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada RH je krajem studenog donijela odluku da se od prodaje izuzme 52.690 dionica Hajduka koje su prešle u vlasništvo države nakon što ih je bez naknade predala državna agencija za sanaciju banaka (DAB), te da će država te dionice prenijeti na Grad Split.

Riječ je o dionicama nominalne vrijednosti 26,5 milijuna kuna, koje čine 9,82 posto temeljnog kapitala Hajduka čime vlasnički udio grada Splita u Hajduku raste s 56,1 na 65,92 posto.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara