HRVATSKA reprezentacija

Grad Split: Želimo biti domaćin reprezentaciji, ali uz ispriku HNS-a

Grad Split: Želimo biti domaćin reprezentaciji, ali uz ispriku HNS-a
Foto: Pixsell

HRVATSKA s Mađarima igra kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020., susret je na rasporedu 10. listopada, a još se sa sigurnošću ne zna gdje će se igrati.

Inicijalno je domaćin trebao biti Split, odnosno stadion Poljud, ali da do toga dođe, Grad Split traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenite promjene.

Samo dva puta u 20 godina Hrvatska je igrala u Splitu, a jednom bez navijača.

Dopuštenje Hajduka HNS ne treba jer o svemu odlučuje Grad Split s obzirom na to da je Poljud gradski stadion. S druge strane, u slučaju da do kompromisa i dogovora ne dođe, najvjerojatniji domaćin bit će Rijeka, odnosno njen stadion na Rujevici.

>> Hrvatska bi protiv Mađarske umjesto na Poljudu mogla igrati na Rujevici

"Želimo biti domaćin reprezentaciji, ali uz ispriku HNS-a"

O održavanju utakmice hrvatske reprezentacije u Splitu, Grad je poslao službenu izjavu koju prenosimo u cijelosti:

"Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.

Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva.

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara