Graf i Edberg u teniskoj "kući slavnih"

Graf i Edberg u teniskoj "kući slavnih"
ŠVEĐANIN Stefan Edberg, Nijemica Steffi Graf i sada 86-godišnja Amerikanka Dorothy "Dodo" Cheney naredne će godine biti primljeni u tenisku "Kuću slavnih", koja se nalazi u američkom gradu Newportu.

Teniska "Kuća slavnih" utemeljena je 1954., a ove godine su njezini novi članovi Boris Becker, Francuskinja Francoise Durr, Amerikanka Nancy Richey i Australac Brian Tobin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Steffi Graf (34) je svojoj karijeri nanizala 107 pojedinačnih turnirskih naslova, među njima čak 22 na Grand Slamovima, a ukupno je 377 tjedana provela na prvom mjestu WTA ljestvice. U kolovozu 1999. Grafova je zaključila karijeru, a prije dvije godine su udala za Andrea Agassia.

Stefan Edberg je olimpijski pobjednik iz 1984., ima 41 turnirsku pobjedu i šest Grand Slamova. Sezonu 1990. i 1991. je zaključio kao prvi tenisač svijeta, a ukupno je kao "prvi reket" svijeta bio 72 tjedna.

"Dodo" Cheney je bila prva američka tenisačica kojoj je uspjelo pobijediti na Grand Slamu - učinila je to na Australian Openu 1938. Njenu aktivnu karijeru prekinuo je Drugi svjetski rat, no ostala je u veteranskom tenisu. Lani je sa 85 godina, igrajući sa kćerkom Christine Putnam, pobijedila na najjačem veteranskom turniru majki i kćeri, koji je organizirao Američki teniski savez (USTA).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara