Grci uoči Hrvatske dižu razinu zajedništva i agresivnosti

Grci uoči Hrvatske dižu razinu zajedništva i agresivnosti

Foto: AFP

TEOFANIS GEKAS prošle godine rekao je zbogom grčkoj reprezentaciji i izborniku Santosu. Nakon svađe, napustio je momčad, ali izbornik ga se sjetio uoči važnog meča s Hrvatskom u Ateni.

31-godišnji Gekas bio je prvi strijelac kvalifikacija za Južnu Afriku gdje je s Grcima došao i do prve, povijesne pobjede na svjetskoj razini, a u petak bi trebao biti u Santosovoj udarnoj postavi. Ne samo da su nesuglasice "ispeglane", već je Gekas u ponedjeljak na treningu preuzeo ulogu motivatora i održao emotivni govor koji bi Grke trebao dodatno sjediniti uoči ključne utakmice. Nakon večere, Gekas je direktora reprezentacije zamolio da okupi igrače od kojih je zatražio da mu oproste.

"Ispričao sam već javnosti i izborniku, a sada se želim ispričati vama. Shvatio sam svoju pogrešku i molim vas da mi oprostite. Mi moramo biti kao obitelj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor je od igrača tražio da sada kažu sve što žele, no nitko nije imao posebnih primjedbi. Tek je Karagounis dodao: Idemo se sada skupiti i kvalificirati se na Euro.

Grčki mediji donose i vijesti sa Santosovog poslijepodnevnog treninga, gdje je momčad posebno radila na podizanju agresivnosti, ubačajima iz kornera i presijecanju protivničkih napada na centru. Grci bi trebali zaigrati u očekivanoj formaciji za koju oni kažu: 4-3-3, ali poznato je da se radi o 4-5-1.

Očekivani sastav: Tzorvas, Zaradoukas, Torosidis, Avraam Papadopoulos, Papastathopoulos, Katsouranis, Karagounis, Tziolas, Salpingidis, Samaras, Gekas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara