Grčka taktika: Nabrijavaju se izjavama "bahatih Hrvata" i traže rupu između veze i obrane

Grčka taktika: Nabrijavaju se izjavama "bahatih Hrvata" i traže rupu između veze i obrane

Foto: AFP

SLAVEN BILIĆ odlučio se Grcima suprotstaviti u 4-4-1-1 varijanti (Pletikosa, Ćorluka, Lovren, Šimunić, Strinić, Mandžukić, Modrić, Vukojević, Kranjčar, Eduardo, Jelavić). U ofenzivnom dijelu Nikica Jelavić obavljat će rudarski posao u špici, zadržavati loptu, a plodove njegovog rada trebao bi ubrati Eduardo. Polušpica u ovom školskom gradivu zapravo igra ulogu drugog napadača.

> Bilić otkrio Grcima kako misli pobijediti

Bilić je odustao od sustava 4-2-3-1 koji je također uvježbavao u Čatežu, gdje su iza isturenog Eduarda trebali biti Perišić, Kranjčar i Mandžukić. S prvom varijantom sigurno je dobio na čvrstini u sredini terena. Grci će se postaviti slično kao u Zagrebu, s izuzetno jakim defenzivnim blokom. Makar u sastavu nominalno imaju tri napadača, Salpingidis i Samaras bit će povučeni na krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci mahnito vježbaju prekide. Vjeruju da je slabost hrvatske rupa između linija

"Mi ne znamo igrati ništa osim 4-5-1, tako igramo već 40 godina", rekao nam je grčki kolega i potvrdio kako zapravo izgleda grčka varijanta sustava 4-3-3, kako je navode u svom tisku.

Za razliku od utakmice u Zagrebu, napad grčki napad predvodi Gekas. Grci će krenuti oprezno i strpljivo čekati. Znaju da ih nadigravanje s tehnički superiornijom momčadi vodi u veliki rizik, kakav si u ovoj utakmici ne mogu priuštiti. Nešto slično pokušali su protiv Latvije. Primili su pogodak, vratili se svom razbijačkom nogometu - i izjednačili.

Grčki mediji izvijestili su detalje sa Santosovih treninga. Poseban je naglasak na kornerima i prekidima, tu Grci računaju na paniku u našim redovima. Također, vježbali su presijecanje napada na sredini terena, a vjeruju da je najveća slabost Hrvatske prostor između veze i obrambenog reda, gdje će se pokušati ubaciti točnim proigravanjima.

"Ponekad je među linijama i do 25 metara prostora", istaknuo je Santos koji od svojih igrača očekuje čvrst stav od prve minute i svakako izbjegavanje bilo kakvih grešaka.

Situacija u Grčkoj dodatan je motiv za igrače, a kao da to nije dovoljno, izbornik im je servirao naslove iz hrvatskih medija. Naglasak je na optimističnim izljevima naših igrača koji govore da Grci ne znaju igrati nogomet. Vjerujemo da su Bilićeve izjave "o izvanrednoj ekipi iz vrha europskog nogometa" namjerno preskočili. Santos je svoje momke odlučio nabrijati "bahatim izjavama Hrvata koji su sigurni u svoju pobjedu". Uz pokoji previd u prijevodu, možda mu i uspije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara