Greške prebrisane borbenošću za veliku pobjedu nad "malim" protivnikom

Greške prebrisane borbenošću za veliku pobjedu nad "malim" protivnikom

SVE se poklopilo: suparnik na razini Sparte, nekoliko nadahnutih igrača u ne baš tako uštimanom plavom orkestru koji su se uspjeli oduprijeti najopasnijim protivnicima: Kelavi i Carlosu, kao i šokovima uzrokovanim Profesorovim rošadama.

Nakon Linfielda i Domžala, konačno je pala momčad iz daleko jače lige, iako je NEC pokazao da se i iz Eredivisie svašta može probiti u Europu. Bilo je to vidljivo i protiv bukureštanskog Dinamovog imenjaka u prvom kolu, kada su dobre vile spasile Nijmegen od katastrofe.

Nekontrolirani juriš je najbolja obrana

Dinamo je pobijedio zahvaljujući velikoj borbenosti u posljednjih deset minuta i upravo kada je sve mirisalo na još jedan Heerenveen i Basel, dogodio se ho-ruk iako je Ivanković "zamađijao" s Hrgovićem na zadnjem veznom, a momčad uškopio držanjem Ibaneza na uzdi.

Nije baš bilo najjasnije ni vađenje Moralesa iz igre, iako je "Anderson" Sammir bio ispod svake razine i bez kondicije i to sve u trenucima kada je Dinamo jurio rezultat.

Međutim, protiv svih izgleda, pa i "sami protiv sebe" krenuli su Dinamovci u juriš, iako je Ivanković sigurno uz aut-crtu proklinjao sav taj nekontrolirani rizik što ga poduzimaju Mikić i društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tko zna koji put ponovila se standardna boljka naših momčadi: predaleko stajanje igrača od protivnika i baš zbog toga je slabašni NEC ni kriv ni dužan postigao golove (iako bi  pravednije bilo reći da je Dinamo zabio svih pet komada).

Raspored, također, nije bio najsretnije riješen u Dinamovoj momčadi i to je možda jedina stvar u kojoj je NEC bio superioran večeras, jer po svemu drugom, Dinamo je morao pobijediti s barem dva gola razlike. Međutim, nema kompaktnost momčadi i zato se događa toliko pogrešaka, predanih lopti. Dinamu se večeras sve to vratilo u furioznoj završnici, iako je Ivankovićeva momčad u prvom dijelu pokazala da ne zna igrati presing.

Čim se krenulo tim načinom, takva igra je donijela ploda, jer s druge strane je bila preplašena momčad koja je strah demonstrirala i u kreiranju igre.  Lovren i Ibanez su pokazali da "među preponama" imaju štofa za juriš i tako su ovi mladići motivirali i ostale.

Kako su Kelava, Carlos i Badelj bolji od Kocha, Modrića i Vukojevića

Pobjeda je ovo koja znači mnogo, sve da Dinamo do kraja natjecanja u skupini ne napravi ništa. Jer neusporedivo jača momčad je prije Mamićeve rasprodaje prošle godine u lakšoj skupini od ove, u četiri utakmice ukupno osvojila manje nego što ovaj Dinamo ima nakon samo jedne.

Zvonko Alač
Foto: Kristijan Horvat

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara