Guardian o Ivaniševiću: Kako zaboraviti njegove servise?

Totalsport
Foto: AFP

PO starom običaju, engleske tiskovine uoči početka Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira godine, otključavaju uspomene i sastavljaju razne ljestvice.

Uvijek je na mnogim od njih i najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević, koji je nakon izgubljena tri finala u All England Clubu osvojio turnir 2001. godine, kada je u mitskom finalu, u pet setova, pobijedio Australca Patricka Raftera.

Ovom je prilikom Guardian napravio listu deset najvećih karaktera Wimbledona. Dakle, u pitanju nisu nužno oni najbolji na londonskoj "svetoj travi", no i na toj ljestvici se našlo mjesto za Ivaniševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko ikada može zaboraviti finale 2001. godine Ivaniševića i Raftera? Bila je to pobjeda u godini kada je najbolje igrao Tim Henman. I polufinale je te godine bilo veličanstveno. Agonija je zbog kiše trajala tri dana i Ivanišević je pobijedio Henmana. Isto tako, Ivanišević je te godine u Wimbledon došao s pozivnicom i postao jedini s njom u džepu i naslovom u rukama. Kako zaboraviti njegove servise? Kako zaboraviti njega?", piše i pita se Guardian.

Među deset najvećih karaktera su još Boris Becker, Gabriela Sabatini, Bille Jean King, Pat Cash i ostali, a posebno Guardian glorificira češkog tenisača Miroslava Mečira, koji je tek jednom (1988. godine) igrao polufinale Wimbledona.

"Bio je poput mačke koja kruži oko svoje žrtve. Bio je ubojica Šveđana i strašna persona. Pa, čovjek je čitao Schopenhauera da bi se opustio".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara