lige petice

Guardiola odlučio što će napraviti ako City zaista izbace iz Europe

Guardiola odlučio što će napraviti ako City zaista izbace iz Europe
Foto: Epa

U PETAK je UEFA donijela odluku da će Manchester City na dvije godine izbaciti iz europskih natjecanja zbog grubog kršenja financijskog fair playa. Također, klub s Etihada morat će platiti i 30 milijuna eura kazne.

Ta odluka još nije postala pravomoćna i City je najavio da će se žaliti sudu za arbitražu (CAS) u Švicarskoj, a UEFA je odgovorila tako što je uputila požurnicu kako bi se odluka o žalbi što prije donijela, s namjerom da klub krene izdržavati kaznu već sljedeće sezone. U suprotnom, ona bi mogla stupiti na snagu tek od sezone 2021./22.

Panika je zavladala na plavoj strani Manchestera. Engleski mediji puna dva dana neprestano špekuliraju tko bi sve mogao napustiti klub ako Cityju zaista bude potvrđena drakonska kazna. Jedno od najspominjanijih imena je ono Pepa Guardiole. Španjolski trener je najveća zvijezda zvjezdane svlačionice Cityja. Došao je u Manchester s misijom da klubu s Etihada donese europski naslov i mnogi su vjerovali da će on prvi napustiti brod koji tone u slučaju da City bude izbačen.

Ipak, ako je vjerovati njegovim riječima, to se neće dogoditi. Engleski mediji danas pišu kako je Pep odlučio ostati, dokazati lojalnost klubu i zaokružiti petogodišnji ciklus na klupi Manchester Cityja. Sljedeće godine ističe mu ugovor i želi ga odraditi do kraja, igrao City Ligu prvaka ili ne.

City želi u potpunosti poništiti kaznu, a arapski vlasnici vjeruju kako imaju više nego dobre argumente. Ipak, postoji opravdan strah da će kazna biti potvrđena, a u tom slučaju mogao bi se dogoditi egzodus najboljih igrača, koji žele igrati u Ligi prvaka.

Jasno, to ne znači da bi svi mogli otići, ali arapski vlasnici žele po svaku cijenu izbjeći bilo kakav sličan scenarij.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara