Guardiolu krive za raspad Njemačke: "Njegova filozofija je pogrešna"

Guardiolu krive za raspad Njemačke: "Njegova filozofija je pogrešna"
Foto: Getty Images

NJEMAČKA nogometna reprezentacija posljednjih mjeseci bilježi najgore rezultate u modernoj povijesti.

Ispadanje sa Svjetskog prvenstva u Rusiji u grupnoj fazi sa Švedskom, Meksikom i Južnom Korejom te relegacija iz elitne divizije Lige nacija primorali su medije da dijagnosticiraju razloge nezapamćene krize koja potresa četverostrukog svjetskog i trostrukog europskog prvaka.

"Najveću krivicu za posljednje rezultate snosi Josep Guardiola. Naučio nas je, još za vrijeme svojega mandata u Bayern Münchenu (2013. - 2016., op. a.), kako je za pobjedu potrebno barem 75 posto posjeda lopte, no njegova je filozofija pogrešna. U nogometu se sve zasniva na rezultatu. Rezultat je bitniji od posjeda. Kontrola lopte nije dovoljna za rezultat. Barem ne uvijek", poručio je bivši njemački reprezentativac Hans-Peter Briegel za talijanski dnevni list La Repubblica. 

Nekadašnji albanski izbornik istaknuo je kako je Njemačka na prekretnici, odnosno kako vjeruje da će se vratiti svojim korijenima.

"Francuska je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji demonstrirala autoritet svjetskog prvaka. Premda je igrala na tradicionalan način, pobjeđivala je. Na njezinom primjeru možemo spoznati kako se pobjeđivati može i ako posjed prepustite protivniku. Nadam se kako ćemo slijediti njezin primjer, kao i što se nadam da je Njemačka samo u prolaznoj krizi", zaključio je Hans-Peter Briegel.

Njemačka je u tekućoj kalendarskoj godini u 12 utakmica u svim natjecanjima poražena čak šest puta (Brazil, Austrija, Meksiko, Južna Koreja, Nizozemska, Francuska). Dvaput je remizirala (Španjolska, Francuska) i tek četiri puta trijumfirala (Saudijska Arabija, Švedska, Peru, Rusija).

Guardiolin utjecaj?
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara