PREGOVORI HAJDUKA I HNS-a

Hajduk: HNS mora nastaviti reforme ako želi reprezentaciju u Splitu

Hajduk: HNS mora nastaviti reforme ako želi reprezentaciju u Splitu

GARNITURA Hajduka koju predvode Marin Brbić i Benjamin Perasović sinoć je u tajnosti stigla na pregovore u središnjicu HNS-a. Otkako su preuzeli operativno vođenje Hajduka, sociolog Perasović i bivši predsjednik Brbić drže se kontroliranog odnosa s medijima i akreditiranih intervjua. Brbić nam je jutros kazao da neće individualno komentirati izlet u Zagreb, koji je dobio dodatnu težinu jer je dio delegacije Splićana bio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, a tema gostovanje Hrvatske na Poljudu, prvo nakon svastike.

Hajduk je na stranicama kluba upravo izdao priopćenje u kojem kažu da je HNS bio inicijator sastanka u Zagrebu. U dvije rečenice vodstvo Hajduka priznaje HNS-ove reforme unutar organizacije i traži da se one nastave. Razgovaralo se o uvjetima koji su nužni za povratak narušenog povjerenja, tvrde u Hajduku. 

"Na inicijativu izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića održan je jučer poslijepodne u Zagrebu sastanak na kojem je kao predstavnik Grada Splita (u čijem je vlasništvu stadion Poljud) nazočio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara te u ime HNK Hajduk predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović i predsjednik Uprave Marin Brbić. 

Razgovarali su predstavnici HNK Hajduk, gradonačelnik Krstulović Opara te izvršni direktor Kustić o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji povjerenja koje je prethodno narušeno. Govorilo se o nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti, između ostaloga i s ciljem eventualnog odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije ove jeseni na Poljudu", stoji u priopćenju Hajduka. 

Podsjetimo, Split želi ugostiti hrvatsku reprezentaciju na Poljudu 13. listopada u kvalifikacijskoj utakmici s Mađarima. Bez obzira tko je inicirao sastanak, čelnici Hajduka stigli su u Zagreb, a Marijan Kustić bio je u svečanoj loži na Poljudu tijekom derbija.

Reprezentacija ima generalku u Omišu 

Posljednji put Poljud je reprezentaciju dočekao 2015. godine, s ugraviranom 15-metarskom svastikom u travnjaku, u diverzantskoj akciji protiv Hrvatskog nogometnog saveza, udarcem na njegovu najveću vrijednost, hrvatsku reprezentaciju. Davor Šuker nije bio na jučerašnjem sastanku, negdje je u inozemstvu. Među uvjetima s kojima je Hajduk došao u Zagreb i dalje su nabrojani: uvođenje stranog povjerenika za suđenje, rehabilitaciju udruge prvoligaša, transparentan financijski izvještaj iz Saveza na kraju godine, izbor ljudi na pozicije prema određenim kriterijima, novi izbori, potpuna implementacija Zakona o sportu. Hajduku smeta Damir Vrbanović, posljednji iz Mamićevog klana koji je ostao na rukovodećoj, direktorskoj funkciji. Hajduk bi uklonio Vrbanovića zbog sudskih procesa i presuda za kriminal, a ne slažu se ni s izborom Bruna Marića za koordinatora za VAR. Tijekom sudačke karijere Marić je bio najomraženiji sudac navijača Hajduka. Zbog suđenja u finalu Kupa 2009. godine svaki njegov dolazak u Split bio je visokorizičan. Slično je bilo i reprezentacijom Hrvatske.  

Do lipnja je rok za potvrdu domaćinstva utakmice s Mađarskom, a reprezentacija 31. svibnja gostuje u Omišu, na proslavi stogodišnjice kluba, na generalnoj probi za povratak u Split do kraja godine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara