Hajduk: Navijači trpe teror HNS-a, pisat ćemo UEFA-i

Hajduk: Navijači trpe teror HNS-a, pisat ćemo UEFA-i

Foto: HNK Hajduk, Dalmatinski portal

OSIJEK i Hajduk odigrali su sjajnu utakmicu u atmosferi kakva priliči pravom derbiju. U remiju 3:3 palo je šest golova, no dobar dio Hajdukovih navijača koji su stigli na utakmicu, sjećat će se tek dva-tri pogotka. Naime, kod rezultata 2:2 još je velik broj Hajdukovih navijača bio ispred stadiona.

Nije ovo prvi put ove sezone da Torcida ima problema s dolaskom na utakmicu, zbog gužvi koje nastaju pretresanjem na ulazima i ranije su ulazili na tribine debelo nakon početka utakmice.Zbog toga je Hajdukov predsjednik Ivan Kos nakon utakmice reagirao priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

"Dok se svugdje u svijetu nogomet igra zbog publike HNS-u oni predstavljaju višak. Svojim radom uspjeli su isprazniti stadione diljem Hrvatske pa je za njih najljepše kad imaju utakmice s 27 gledatelja kao što je to bilo jučer u Kranjčevićevoj, dok je ona od utorka pred prepunim tribinama za njih nešto s čim se ne znaju i ne žele nositi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijelu sezonu naši navijači prate svoj klub, plaćaju ulaznice i satima trpe teror organizatora i HNS-a na gostujućim utakmica. Svi koji smo organizirali europske utakmice znamo da je tretman gostujućih navijača organizatorima i delegatu jedan od prioriteta. U polufinalu Kupa situacija je eskalirala.

Kupili su numerirane ulaznice, došli na vrijeme i onda satima ulazili na tribinu na kojoj nema ni redova i sjedalica, a kamoli minimalnih civilizacijskih uvjeta. Delegat nije reagirao, nitko iz Saveza nije reagirao i danas se priča nastavila pa su naši navijači, koji su zbog svog kluba došli na najdalje gostovanje, kroz blato ulazili i 80 minuta nakon početka utakmice.

Pisat ćemo UEFA-i i tražiti njihovu zaštitu jer nema naznake da će HNS išta promijeniti po tom pitanju, a kako će izgledati finale Kupa u njihovoj organizaciji bojimo se i zamisliti. Najbolje da naši navijači odmah ostanu u Vinkovcima i stanu u red. Možda tako uđu na vrijeme.

Ivan Kos
Predsjednik Uprave HNK Hajduk"


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara