Stigla potvrda: Balakov je najbolje rješenje za Hajduk

Foto: Nikola Vilić / Cropix

DANAS nešto iz 15 sati na Poljudu su pred novinare izašli Petroslav Sapunar i Milo Nižetić, koji su potvrdili kako je Bugarin Krasimir Balakov novi trener Hajduka. Svečano potpisivanje ugovora bit će upriličeno u utorak ujutro.

"Prije nekoliko dana, predsjednik Hrvoje Maleš i Milo Nižetić izašli su s prijedlogom koji je Nadzorni odbor potvrdio. Slijedom toga mogu vam priopćiti kako se radi o slavnom bugarskom nogometašu Krasimiru Balakovu. Trajanje ugovora i ostali detalji su poslovna tajna no mogu reći kako je, obzirom da se radi o stranom treneru, ugovor financijski bio prihvatljiv za Hajduk"., rekao je Sapunar.

"Nakon pomnog razmatranja odlučili smo da je Krasimir Balakov u ovom trenutku najbolje rješenje za Hajduka. Vjerujem kako ne treba posebno napominjati kako je Balakov veliko nogometno ime, koji posjeduje nogometno znanje. Nadamo se da će klub pod njegovim vodstvom ostvariti dobre rezultate te da će se igrati atraktivan nogomet. O suradnicima i pomoćnim trenerima odlučit će novi trener", dodao je Nižetić.

Trenerska karijera Balakova započela je, jasno, u Stuttgartu. Bio je jedan od najvećih igrača u povijesti kluba, a sredinu terena dugo je držao u paru s našim Zvonimirom Soldom. Posljednji je trenerski angažman odradio u bugarskoj ligi, u Černomerecu iz Burgasa u sezoni 2009./10.  2006/07. vodio je Grashopper.

Otto Barić: Balakov je Bugarima značio više nego Boban ili Prosinečki za Hrvatsku

Nakon što je bugarska reprezentacija u Sofiji pobijedila Hrvatsku u kvalifikacijama za Euro 2004. godine, tadašnji je izbornik Otto Barić za Balakova rekao: On je playmaker kakvog Hrvatska nije imala posljednjih 20-ak godina. Za Bugarsku on znači više nego što su to Hrvatskoj značili Boban i Prosinečki". Balakov je bio igrač utakmice, naravno.

Riječ je velikom bugarskom španeru na čijim su se loptama godinama hranile velike zvijezde poput Elbera, Kuranyja, Hleba. Bio je član velike bugarske generacije koja je 1994. godine bila četvrta momčad svijeta.

Hrvoje Maleš je sinoć je razgovarao s Antom Mišom i njegovim pomoćnikom Stipom Andrijaševićem i zahvalio im se što su pred kraj prvenstva preuzeli momčad u vrlo teškim trenucima.

"Kad je malo tko htio, oni su preuzeli momčad i vodili je. Uspjeli su je čak i podignuti i hvala im na tome", kaže Maleš koji nije otkrio hoće li navedeni dvojac preuzeti juniorsku momčad.

Maleš i šef struke Milo Nižetić vratili su se iz Njemačke gdje su, kako kažu, sve dogovorili s novim trenerom. No o detaljima nisu željeli govoriti.

"Razgovori su bili uspješni i obje strane su zadovoljne. Moramo još samo definirati detalje i u ovom trenutku nećemo objavljivati ime kandidata. U najkraćem mogućem roku ćemo objaviti njegovo ime", kaže Maleš.

Kandidati koji su se dosad spominjali kao potencijalni treneri: Alessandro Costacurta, Bojan Prašnikar, Vladimir Petković i Klaus Toppmoeller. No, kao što to obično biva, stići će ipak neko treći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara