Hajduk ostaje bez najboljeg igrača: Računici liječnici zabranili igranje zbog srčanih problema

PRIJE desetak dana Hajdukovi liječnici zabrinuli su se za stanje Deana Računice, pa je u Hajduku odlučeno da Računica, dok ne obavi dodatne liječničke pretrage, ne trenira.

Najbolji Hajdukov igrač uputio se s klupskim liječnikom u Muenchen na pregled kod svjetski poznatog specijalista dr. Stefana Kaba, koji je nakon magnetske rezonance ustanovio da bi profesionalno igranje nogometa za Računicu moglo biti kobno.

Srce Splićanina toliko je oštećeno da se nogometom može baviti samo rekreativno i to uz maksimalnu opreznost, prenose Sportske novosti. Iako javnosti nije bilo ništa poznato, Računica je u posljednje vrijeme nogomet igrao na vlastitu odgovornost.

Hajduk će do kraja ispoštovati ugovor koji je s klubom potpisao Dean Računica, te će najboljem igraču Hajduka biti osiguran angažman u klubu na nekom radnom mjestu.

Računica je izjavio kako će poštovati odluku liječnika, jer ne želi igrati na vlastitu odgovornost. Brigu o daljnjem liječenju nogometaša preuzet će splitski kardiolog Ivo Vuković.

Hajdukovom nogometašu je žao mu što se nije okušao u nekoj od liga "petice" i što nije imao više nastupa u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrećem novu stranicu u životu. Pri kraju sam trenerske škole, no još ne zna čime ću se baviti u budućnosti, jer je i trenerski posao stresan."

"Sigurno da je to veliki šok za mene s obzirom na cijelu situaciju i fizičku pripremljenost tijekom prošle godine", rekao je Računica.

"Ispada da sam na kraju karijere odigrao najbolju sezonu u kojoj sam proglašen i najboljim igračem. Iako nikada nisam osjećao nikakve tegobe, na žalost, sumnje temeljene na liječničkim nalazima, koje su postojale duže vrijeme, obistinile su se na ovom pregledu i daljnje bavljenje nogometom mora se isključiti zbog rizika po zdravlje", kazao je Računica, dodajući kako mu nakon ovotjedne smrti 24-godišnjeg igrača Benfice nije bilo svejedno što će rezultati pretrage pokazati.

Računica je posebnu zahvalnost uputio svima u Hajduku, od trenera Zorana Vulića, preko Igora Štimca, do predsjednika Uprave Branka Grgića koji su mu obećali pomoć u novoj situaciji.

Kratki životopis Deana Računice
(preuzeto s www.torcida-online.com)

Dean Računica rođen je 5. prosinca 1969. godine u Šibeniku, dok je prve nogometne korake počeo u Šibeniku gdje je već sa 17 godina debitirao za prvu momčad.

U Hajduk je došao na poziv Stanka Poklepovića 1992. godine, a sa Hajdukom je u 2 naslova prvaka, dva kupa i sva superkupa. Od inozemnih angažmana igrao je za Casino Austria iz Salzburga, a kasnije je otišao u izraelski Hapoel iz Tel Aviva. Posljednji inozemni angažman imao je u Kini.

Za nogometnu reprezentaciju Hrvatske upisao je dva nastupa, zabio je jedan gol, Meksiku za pobjedu 3:0 u jesen 1992. godine.

Posljednju utakmicu za Hajduk odigrao je 06. 12. 2003. godine protiv Dinama, a sa pogotkom je proslavio 34. rođendan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara