Hajduk prozvao kapetana: "Nudili smo mu dvostruko veći ugovor, on ga nije želio"

Hajduk prozvao kapetana: "Nudili smo mu dvostruko veći ugovor, on ga nije želio"
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

NAKON što je Zoran Nižić u otvorenom pismu izjavio da nikad nije odbio igrati za Hajduk te da ga je sportski direktor Saša Bjelanović pred cijelom svlačionicom izvrijeđao i osramotio, službenim priopćenjem se oglasio i Hajduk, odnosno predsjednik Uprave Jasmin Huljaj.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

"Duboko smo razočarani današnjim medijskim nastupom našeg igrača Zorana Nižića te ujedno i pokušajem manipulacije javnosti u cilju postizanja bolje pregovaračke pozicije u odlasku iz Kluba, jer je očigledno da je ovdje samo o tome riječ.

HNK Hajduk je cijelo ovo vrijeme izuzetno uvažavao Zorana i gotovo svakodnevno komunicira s njim s ciljem pronalaženja rješenja koje bi bilo prihvatljivo za njega i Klub, maksimalno ga štiteći u javnosti od samog početka događaja.

Međutim, moramo istaknuti nekoliko ključnih činjenica:

- Klub nije odbio ponudu za odlazak igrača, već je zatražio drugačije vremenske rokove zbog Nižićeve kvalitete te važnosti kao lidera i kapetana momčadi prije utakmica koje su od velikog značaja u ovom dijelu sezone. Da se udovolji igraču Klub je bio spreman istog trenutka potpisati ugovor s najkasnijim datumom realizacije transfera 31. kolovoza, čak i bez obzira na mogući ulazak u grupnu fazu Europske lige, na što zainteresirani klub nije pristao. Nažalost, zbog navedenog razloga uvjeti transfera nisu bili dogovoreni, a to se sve događalo prije europske utakmice sa Slavijom u Sofiji. I tek nakon toga kreću zdravstveni problemi koje je Zoran naveo u svom istupu.

- Neovisno o transferu, a u nastojanju da ga zadržimo u Klubu i samim time motiviramo, ponuđeni su mu više nego dvostruko bolji financijski uvjeti od postojećeg ugovora što je igrač i dalje smatrao nedovoljnim.

- Tijekom komunikacije igrač je u više navrata instruiran od „dobronamjernih savjetnika“. Komunicirao je da nije spreman igrati i kao razlog toga je navodio situaciju vezanu uz transfer o čemu Klub ima i pisane dokaze.

Sve se to događalo prije sastanka s igračima uoči prve utakmice 3. pretkola Europske lige protiv momčadi FCSB, a koji je na koncu kulminirao oduzimanjem kapetanske vrpce. Na spomenutom je sastanku u svlačionici, a na kojem su sudjelovali svi igrači, stručni stožer, predsjednik Uprave i sportski direktor, unatoč činjenici da je bio u normalnom trenažnom procesu, ispred svih sudionika sastanka izjavio da nije spreman igrati i kapetanski voditi momčad u susretu protiv FCSB.

Indikativno je da se istup događa u trenutku kada Klub nije odobrio posljednja nerealna traženja igrača za novi ugovor. HNK Hajduk, u ovom rezultatski zahtjevnom trenutku prve momčadi, treba igrače koji su se spremni 100 posto podrediti Klubu i sportskom uspjehu, a ne gledati svoje sitne interese napadajući djelatnike Kluba koji odgovorno i požrtvovno rade svoj posao. Ne želimo ulaziti u daljnje polemike s igračem preko medija te ćemo i dalje konstruktivno tražiti rješenje koje je prihvatljivo i Nižiću i Klubu.

Jasmin Huljaj
predsjednik Uprave HNK Hajduk"

Podsjetimo, Hajduk je u zadnjih godinu dana dobio tri ponude za Zorana Nižića. Dvije od turskog Göztepea i jednu navodno od Sampdorije prošle zime. Sve ih je odbio, iako je u tom razdbolju svim ostalim najvrijednijim igračima omogućio odlazak u inozemstvo što je Nižića posebno zasmetalo.

Hajdukov kapetan se ozlijedio na utakmici protiv Osijeka, potom je dobio virozu i od tada nije bio spreman za utakmice, što je nekoliko puta rekao treneru Kopiću. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara