Hajduk s gađenjem o Bonačiću: Hajduk ne vodi mafija!

NAKON što su najavili tužbu protiv Hajdukovog bivšeg trenera Luke Bonačića zbog njegovih izjava o navodnim pravim vođama Hajduka, skupštinari splitskog kluba u ponedjeljak su, nešto iza podneva izdali i službeno priopćenje na tu temu. Donosimo ga u cijelosti;

"Tijekom proteklih dana u dijelu medija se ponavljaju tendenciozne konstrukcije koje nanose izravnu i neizravnu štetu HNK Hajduk. Službene osobe kluba u nekoliko navrata su opovrgle istinitost tih špekulacija, s ciljem da se zaštiti ime, čast i interesi HNK Hajduk. U trenucima kada dokazujemo da klub nije obezglavljen, da se boljim rezultatima nastavlja natjecanje, kada uredno i na vrijeme servisira svoje obveze, kada na vrijeme provodi obveze temeljem Zakona o sportu, i kada intenzivno pripremamo Izbornu skupštinu kluba, opetovano se to želi baciti u sjenu i u fokus javnosti staviti teme koje sasvim sigurno ne pomažu klubu i ni u kojem slučaju nisu i ne mogu biti obilježje kluba u današnje vrijeme.

>>> Zbog navodne povezanosti s mafijom Hajduk ostaje bez sponzora?

>>> Krah momčadi koja se slagala iz Lepoglave

Hajduk s gađenjem odbacuje navode koji su istaknuti u dnevnom listu "Jutarnji list" u nedjelju 4. studenog 2007. godine, citiramo: "Hajduk je u rukama mafije" i "Hajduk kontrolira mafija", a koje su prenijeli mnogi pisani i elektronički mediji, a koje je navodno izrekao trener Luka Bonačić.

Predmetni tekst koji vrvi insinuacijama i koji je na razini uličnog trača, najbolje govori o autoru i sugovorniku. Ne želimo komentirati navodna uvjerenja našeg bivšeg trenera o razlozima brutalnog napada na njegov tjelesni integritet, nego ga upućujemo da taj problem riješi mjerodavnim tijelima ove zemlje.

Želimo još jednom jasno poručiti svima da ovaj klub ne vodi nikakva mafija, bilo nogometna, bilo nenogometna, nego časni i pošteni ljudi koji cijelim svojim životnim putem to svjedoče. Zapala nas je nezaobilazna i nezahvalna dužnost stabilizirati Hajdukov brod i to činimo, te nećemo dozvoliti nikome da se nabacuje blatom niti na nas, niti na HNK Hajduk.

Rastužuje nas činjenica da se mnogi priznati "hajdukovci" danas utrkuju tko će prije baciti kamen na instituciju HNK Hajduk, očito u vjeri da sebi povećaju "šanse" za "spas" kluba. Žalosno!

U predmetnom tekstu, u vrlo grubom kontekstu se spominje i naš talentirani napadač i mladi reprezentativac Ante Rukavina. Mi se ne možemo miješati, niti želimo komentirati odabir i neodabir bilo kojeg menadžera od strane bilo kojeg igrača, ali poručujemo javnosti da to ne utječe na status bilo kojeg igrača niti u pozitivnom niti u negativnom smislu.

Kontekst u kojem je naveden naš igrač, dovodi i njega u klub u vrlo nezahvalnu situaciju, u kojoj višestruku štetu trpi i klub i igrač. Mi ćemo svakom našem igraču pomoći u kriznim situacijama, a posebno nadarenom Anti Rukavini, koji nije od današnjeg vodstva kluba proglašen jednim od najtalentiranijih igrača u Hrvatskoj, već od svekolike javnosti kojoj se mi pridružujemo.

Na kraju ističemo da će se ovaj klub othrvati svim podlim napadima, osloncem na svoje istinske prijatelje, a zaštitu od neutemeljenih objeda koje nam nanose veliku materijalnu i moralnu štetu , zatražit ćemo i sudskim putem." - stoji u priopćenju Predsjedništva Hajdukove Skupštine.

D.R.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara