HITAN SASTANAK NA POLJUDU Hajduk nakon napada Torcide tjera Ivana Kosa?

HITAN SASTANAK NA POLJUDU Hajduk nakon napada Torcide tjera Ivana Kosa?

Foto: Hina

IVAN KOS u nedjelju će na sastanku Nadzornog odbora vjerojatno biti razriješen dužnosti predsjednika Hajduka, barem tako stoje stvari uoči sastanka nadzornika splitskog kluba.
 
U Nadzornom odboru, koji čine Slaven Marasović, Nikica Krnić, Marko Erceg, Denis Kosor, Antonio Kuzmanić, Anthony Marinov i Ante Šalinović, Kos već neko vrijeme ima opoziciju. Posljednji udar Torcide na Kosa je prilika njegovoj opoziciji da ga se riješi. 
 
Podsjetimo, u srijedu je Torcida kao grom iz vedra neba objavila priopćenje u kojem je Kosa i njegove suradnike optužila za šurovanje sa sucima te još jednom zatražila njegov odlazak.
 
"Znamo za vaš nalog klupskim djelatnicima da se nogometne suce počne tretirati na 'drugačiji način'. Sada se sigurno osjećate ponosno kada slušate razgovore nogometnih sudaca koji su puni hvale za današnji Hajduk i priče kako se osjeća bolja financijska situacija. Navijači Hajduka trebaju znati da je za ovakvu promjenu raspoloženja kod hrvatskih nogometnih sudaca zaslužna činjenica da po vašem nalogu predsjedniče, postoje klupski djelatnici koji su zaduženi da se 'brinu za suce", navela je Torcida.
 
Kos se odmah oglasio i poručio da u klubu ne rade ništa nezakonito. Ipak, Nadzorni odbor je odlučio istražiti navode Torcide i sazvati hitan sastanak u nedjelju prije derbija. 
 
Trenutno su puno veći izgledi da se Nadzorni odbor, koji je prije manje od pola godine odbio Kosovu ostavku i pružio mu podršku nakon šokantnog poraza od Rudeša 2:3, zahvali Osječaninu na suradnji.
 
Doznajemo da bi Kos mogao ostati predsjednik ako se u nedjelju pobijedi Dinamo, ali i tada bi na funkciji ostao samo do kraja sezone u kojoj se Hajduk bori za naslov prvaka i trofej Kupa. S njim će vjerojatno otići i sportski direktor Mario Branco.
 
Dodajmo i da je Torcida u srijedu na utakmici protiv Cibalije izvikivala ime Hrvoja Maleša, predsjednika kluba 2011. i 2012. godine, koji se istakao akcijom razotkrivanja podmićivanja sudaca i doveo do uhićenja tadašnjih sudačkih dužnosnika Željka Širića i Stjepana Djedovića. Time je Kosu jasno poručila što misli o druženju klupskih čelnika sa sucima...
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara