Hajduk želi reprezentaciju na Poljudu i poslao HNS-u četiri zahtjeva

Hajduk želi reprezentaciju na Poljudu i poslao HNS-u četiri zahtjeva
Foto: Hajduk.hr

HNK Hajduk očitovao se danas na dopis Hrvatskog nogometnog saveza i iskazao interes za kandidaturu za odigravanje jedne kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za UEFA EURO 2020. Radi se o susretima Hrvatske s Mađarskom ili Slovačkom koji su predviđeni za listopad i studeni 2019. godine.

Od HNS-a su zatražili i sastanak u Splitu na kojem žele iznijeti svoje prijedloge s ciljem poboljšanja rada Saveza, što bi trebalo biti u interesu svih sudionika. U dopisu se, između ostalog, navodi da je za aktivan ulazak HNK Hajduk u kreiranje ostalih aktivnosti nužno prihvatiti sljedeće četiri točke:

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode,

2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja),

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja  natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem),

4. Transparentni financijski izvještaji.

Daljnji zahtjevi HNK Hajduka su sljedeći: 

5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)

6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara