atletika

Hanžekovićev memorijal dobio veliko međunarodno priznanje

Hanžekovićev memorijal dobio veliko međunarodno priznanje
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

VELIKO priznanje za atletiku i hrvatski sport stiglo je iz Monte Carla na predstavljanju Continental Toura gdje je Hanžekovićev memorijal uvršten u Zlatnu kategoriju.

Uz redizajniranu Dijamantnu ligu, Međunarodna atletska federacija je uvela i seriju mitinga World Athletics Continental Tour s tri razine mitinga: Zlatni, Srebrni i Brončani, čiji je status određen kvalitetom natjecanja i nagradnim novcem u ponudi. Popularni Hanžek je uvršten u najprestižniju zlatnu razinu.

Uz Hanžekovićev memorijal, koji će se iduće godine održati 15. rujna, u "Gold Level" World Athletics Continental Touru su i Tokio, Nanjing, Ostrava, Hengelo, Turku, Kingston, Budimpešta i Chorzow, dok će deseti grad biti određen naknadno.

Serija će započeti 10. svibnja u Tokiju na istom stadionu koji će biti i domaćin natjecanja u atletici na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. samo 12 tjedana kasnije.

"Novi Continental Tour pružit će atletičarima više mogućnosti. Moći će se natjecati u svim disciplinama, zaraditi novčane nagrade i bodove", poručio je prvi čovjek svjetske atletike Sebastian Coe.

Uvrštavanjem u zlatnu razinu novog natjecanja odano je priznanje zagrebačkom mitingu koji već 70 godina oduševljava zagrebačku publiku vrhunskim rezultatima najboljih svjetskih atletičara.

Nova razina Hanžekovićevog Memorijala započela je danas predstavljanjem World Athletics Continental Toura u Monte Carlu u sklopu gala večeri i svečane dodjele nagrada za najbolje svjetske atletičare čiji su domaćini knez Monaka Albert II. te predsjednik World Athleticsa, Lord Sebastian Coe koji je i predstavio novi koncept natjecanja.

Delegaciju zagrebačkog mitinga predstavljale su direktorica mitinga Ivana Brkljačić i članica Upravnog odbora AK Dinamo Zrinjevca Paula Jagar.

"Velika mi je čast i osjećam neizmjeran ponos što je Memorijal Borisa Hanžekovića prepoznat kao jedan od najboljih svjetskih mitinga i raduje me što će upravo u 70. godišnjici biti okrunjen zlatnom razinom World Athletics Continental Toura. Zahvaljujem svima koji su dugogodišnjim odricanjem i predanim radom omogućili današnju svjetsku razinu Memorijala. Posebno se želim zahvaliti Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Bandićem što kontinuirano podržava Hanžekovićev memorijal i razvoj hrvatske atletike," poručila je Ivana Brkljačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara