Henry: Da više viđam Teu, više bih zabijao

Henry: Da više viđam Teu, više bih zabijao

BARCELONA je prošlog ljeta pogriješila što je za 24 milijuna eura otkupila ugovor Thierryja Henryja od Arsenala.

Barem su to tada tvrdili brojni promatrači, a događanja su im u međuvremenu dala i za pravo. Međutim, sada se s time složio, vjerovali ili ne, i sam Thierry Henry, koji poput Georgea Costanze govori o sebi u trećem licu.

"Onaj nezaustavljivi napadač koji je godinama trpao lopte u mrežu Arsenalovih protivnika više ne postoji. Ne samo da se nije prilagodio životu u Barceloni, nego ga muči razdvojenost od  kćeri, kao i mjesto lijevog krila na koje ga Frank Rijkaard logično postavlja dok je god Eto'o zdrav. Nisam sretan, jer otac koji u osam mjeseci samo pet puta vidi kćer ne može to biti. No, glavni je uzrok njegovog sniženog učinka igranje je na lijevoj strani napada, umjesto u sredini", rekao je Francuz na tiskovnoj konferenciji.

Tamo ga je, s poražavajućim učinkom, koristio i Lippi u Juventusu u proljeće 1999. Lippi je tada imao Pippa Inzaghija, kao što Rijkaard ima Eto'oa, a svi znamo kako je završila ta Henryjeva epizoda.

"Znate, osam sam godina igrao na određenoj poziciji, a sad sam se našao u drugom klubu i igram na drugom mjestu u drukčijem sustavu. Stoga, dosta bi bilo uspoređivanja Henryja u Barceloni s Henryjem iz Arsenala. Ovo je Henry kojega ćete ovdje viđati. Nisu to izlike, nego činjenice", rekao je najbolji strijelac u povijesti londonskih Topnika, napominjući da tim riječima nije želio prigovarati Rijkaardu što ga ne koristi kao devetku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijetla točka prošlog vikenda, u kojemu je Barcelona bila poražena od Villarreala, bio je novi susret s kćeri. Zbog nje je ostavio na cjedilu starog prijatelja Roberta Piresa, danas igrača Villarreala.

"Ona mi je najvažnija na svijetu. Svaki otac zna o čemu govorim. Da više viđam Teu, više bi zabijao", za kraj će Henry.

Pojasnimo, prošlog rujna Henry se razveo od Claire Merry, s kojom ima trogodišnju Teu.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara