Hitler, Pavelić, municija, letve: Evo što je policija našla u skladištu BBB-a

Hitler, Pavelić, municija, letve: Evo što je policija našla u skladištu BBB-a

ZAGREBAČKA policija objavila je da je prije, tijekom i poslije nedjeljnog derbija Dinamo - Hajduk (1:0) uhitila 20 osoba.

Policajci su odradili i pretres prostorija Kluba navijača Dinama, Bad Blue Boysa, u Ulici kralja Držislava 8, a objavljen je i video pretrage. Kako se može vidjeti na snimkama, policajci su zaplijenili desetke letvi, bejzbolskih i teleskopskih palica, a uz uobičajeni navijački arsenal poput baklji, boksera i fantomki nađena je čak i municija za vatreno oružje.

Zaplijenjena su i četiri voki-tokija koje policija puno teže nadzire od mobitela, a za koje se pretpostavlja da su korišteni u organiziraju navijačkih akcija. Osim toga, u potpuno oronulom prostoru na zidovima su vidljivi grafiti u čast Adolfa Hitlera i Ante Pavelića te nekoliko kukastih križeva.

 

"Policija je u nedjelju poduzela mjere i radnje s bitnim ciljem sprječavanja sukoba unutar frakcija domaćih navijača prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na Maksimiru. Isto tako, slijedom određenih događaja toga dana, imali smo dovoljno osnova sumnje da provedemo i dodatne mjere i radnje kako bi umanjili moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja, a u isto vrijeme proveli kriminalistička istraživanja s ciljem da počiniteljima pružimo jasnu poruku da počinjenje kaznenog djela nosi ozbiljne posljedice", rekla je glasnogovornica PUZ-a Marija Goatti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara