Hitzfeld: Vođenje Švicarske bit će mi zadnji posao!

BAYERNOV trener Ottmar Hitzfeld najavljuje da će na klupi švicarske reprezentacije i okončati svoju bogatu trenersku karijeru.

Nakon završetka ove sezone švicarski trofejni stručnjak napustit će Bayern. Sa Švicarskim nogometnim savezom potpisao je dvogodišnji ugovor koji stupa na snagu nakon završetka Europskog prvenstva, na kojemu će se od klupe švicarske reprezentacije oprostiti Kobi Kuhn. Hitzfeld kaže kako nakon isteka ugovora ne namjerava opet preuzeti neki klub, iako priznaje kako je već nekoliko puta zaobilazio plan koji bi ranije stvorio.

"Kada sam 2004. prvi puta odlazio iz Bayerna, bio sam siguran da više nikada neću voditi neki klub, a onda sam se ipak vratio u München. Čak i tada, podvukao sam da dolazim samo pomoći do kraja te sezone, odnosno na šest mjeseci pa sam opet ostao godinu i pol",  priznaje svoju nedosljednost uspješni 59-godišnji trener.

"Sada sam potpisao ugovor sa Švicarskim nogometnim savezom na dvije godine. Očekujem da će mi to biti zadnji trenerski posao u karijeri, ali se više neću zalijetati s izjavama. Nikad ne znate što vam donosi budućnost. Ukoliko će stvari dobro funkcionirati, možda ću na tom poslu ostati četiri, pa čak i šest godina! Naravno, ukoliko će me i tada trenerska dužnost još uvijek zabavljati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako reprezentaciju nije preuzeo samo iz profesionalnih razloga.

"Još kada sam bio dječak, išao sam s mojim ocem na utakmice švicarske reprezentacije. Ne možete na ovaj posao gledati samo kao hladnokrvni profesionalac. U pitanju su i emocije. Stoga sam danas iznimno ponosan što sam odabran za izbornika svoje zemlje."

"Čitao sam u novinama neke tekstove u kojima se sugerira da mi je ovaj posao uvod u mirovinu. To je sasvim netočno! U svakom poslu uvijek dajem 100 posto od sebe, sve što mogu i znam. A ovaj, izbornički posao može me samo još više motivirati",  zaključio je Hitzfeld.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara