HNL u snijegu: Mećave odgađaju nastavak prvenstva za tjedan dana

HNL u snijegu: Mećave odgađaju nastavak prvenstva za tjedan dana

Tekst: Z.A.
Foto: Braco Ćosić (Cropix)

UTAKMICOM Zagreba i Rijeke u petak, 19. veljače trebalo bi se nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi.

Pišemo "trebalo" jer zahladnjenje koje je zahvatilo najveći dio Hrvatske, građane ozbiljno sprečava u obavljanju osnovnih poslova i potreba, tako da je malo kome do nogometa i HNL-a u trenucima zametenosti snijegom i temperatura koje se već danima odbijaju popeti iznad nule.

"Mislim da bi bilo razumno odgoditi prvo kolo nastavka prvenstva za jedan tjedan. Razlog su, naravno, vremenski uvjeti. Vjerujem da nitko ne bi došao gledati utakmice po takvom vremenu", izjavio nam je predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin i dodao kako se upravo vozi od Varaždina prema Koprivnici, a cijelim putem je barem metar snijega koji je gotovo nemoguće očistiti i zimskoj službi na cesti, a kamoli na nogomentnim terenima, gdje je teško koristiti pomoć mehanizacije.

Markulin se zapitao: "Ima li smisla uopće igrati po ovakvom vremenu, jer nogomet se igra zbog gledatelja koji sigurno ne bi došli kada danima pada gust snijeg, a u velikom dijelu Hrvatske vladaju ogromne hladnoće?"

Zimski uvjeti smetaju početku HNL-a, Zimske olimpijske igre kradu termine za nogometne prijenose

Markulin nam je otkrio i kako će u nastavku prvenstva nacionalna televizija pratiti utakmice HNL-a s obzirom na to da su projekt i emisija "Volim nogomet" otišli u povijest:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"HTV će subotom od 20.15 prenositi derbi kola, nakon kojeg ide emisija u trajanju od 50 ili 60 minuta s izvještajima i rubrikama, koji su bili i u dosadašnjoj emisiji "Volim nogomet". Jedino što je za početak dvojbeno su samo prva dva kola za koje imamo problem s terminima zbog Olimpijskih igara", otkrio je Markulin.

Brezni: Odgoda je sigurna, rezervni termin srijeda, 14. travnja

Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL, istaknuo je da je odgoda nastavka natjecanja u prvoj ligi ideja klubova iz kontinentalnog dijela zemlje:

"Oni su tražili da odgodimo prvenstveno kolo, ali ćemo odlučiti sutra dopodne nakon konzultacija s ostalim klubovima, ali i nakon što nam iz Državnog hidrometeorološkog zavoda daju prognozu za sljedećih sedam dana. Međutim, gotovo da možemo reći kako će prvenstveno kolo koje se trebalo igrati 19. - 21. veljače, biti odgođeno", izjavio je Brezni.

Povjerenik za natjecanje ističe kako prognoza vremena za sljedeći tjedan ne nudi razloge za optimizam jer se u Osijeku i Zagrebu očekuje temeperatura ispod nule uz snijeg i ledenu kišu.

Ističe kako odluku o odgodi želi donijeti na vrijeme kako bi klubovi bili lišeni nepotrebnih troškova oko organizacije utakmica, koje bi se onda silom vremenskih (ne)prilika ionako morale odgoditi.

Pomicanje nastavka prvenstva za tjedan dana povlači potrebu pronalaženja rezervnog termina u kojem bi se igralo odgođeno kolo:

"Na raspolaganju nam je srijeda, 14. travnja. Imamo na raspolaganju još srijeda, ali tada se igraju europske utakmice pa nam je zbog TV prava najpovoljnije odgođeno kolo prebaciti upravo tad, jer tada nema ni utakmice hrvatskog kupa, tako da HTV taj dan može realizirati prijenos i popratnu emisiju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara