HNS će na SP-u zaraditi najmanje 50 milijuna kuna

HNS će na SP-u zaraditi najmanje 50 milijuna kuna
Foto: Pixsell (Davor Javorović)

ČELNIK Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino po stupanju na predsjedničku funkciju obećao je kako će se tijekom njegova mandata financijski fondovi uvelike povećati.

Obećanje je i održao jer je nagradni fond za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji za čak 215 milijuna dolara bogatiji u odnosu na prethodni Mundijal u Brazilu.

Svjetska krovna asocijacija objavila je kako će se fondom kvalificiranim reprezentacijama i klubovima s reprezentativcima isplatiti oko 790 milijuna dolara. 

Plasman na svjetsku smotru pojedinačno je svakom nogometnom savezu, pa tako i Hrvatskom nogometnom savezu, osigurao osam milijuna dolara. Sukladno konačnom plasmanu, iznos će se višestruko povećavati. U konačnici, Hrvatskom nogometnom savezu minimalno će biti isplaćeno oko 50 milijuna kuna.

Osmina finala jamči 12, četvrtfinale 16, a polufinale 22 milijuna dolara. 

Brončana reprezentacija bit će nagrađena s 24 milijuna dolara. Finalist sa srebrnim odličjem zaradit će 28 milijuna dolara. Matičnom savezu prvaka 21. izdanja globalne smotre na račun će biti uplaćeno rekordnih 38 milijuna dolara.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara