HNS će prijaviti Štimčeve "pučiste" Disciplinskoj komisiji!

Foto: Damjan Tadić / Cropix

PRESS konferenciju prije one službene u Kući nogometa, nakon treće sjednice IO-a, s nogu je odradio Zdravko Mamić. On nas je prvi izvijestio da je Izvršni odbor donio odluku o podnošenju prijave Disciplinskoj komisiji protiv sudionika Štimčeve izvanredne skupštine u Westinu. Glavni tajnik Zorislav Srebrić promptno je nadopunio da je dio zaključka IO-a i to da se ova situacija ne komentira dalje, jer ulazi u područje nadležnosti komisije. Drugim riječima, ne žele otkriti koje su moguće sankcije, a nejasno je i na temelju čega se prijavljuje neposlušne skupštinare.

"Radi se, između ostalog, i o različitim istupima u tisku i drugim medijima koje se protive pojedinim odredbama Disciplinske komisije", objašnjava Srebrić kako će 25 skupštinara dobiti prijavu zbog medijskog izlaganja (?).

"Sve je legalno": HNS je pronašao način da progura proračun

Na IO-u, jasno, nije bilo Štimčevih pristaša (Kulušić, Čulo, Brleković, Viđak, Soldatić) te Josipa Friščića, a financijska je komisija radila na proračunu. Revizisjka kuća Price Waterhouse  Coopers d.o.o. izvijestila je o pravovremenom i pedantnom poslovanju, a IO usvojio je jednoglasno sva izvješća i usvojio proračun na tekuću godinu. Prošle je godine HNS prihodio nešto više od 65 i pol milijuna kuna, a jednaki su bili i rashodi. Ove godine plan prihoda je 93 milijuna kuna.

"Porast je nastao zbog većih troškova što znači da ćemo morati pronaći nove izvore financiranja i polučiti rezultatski uspjeh", kaže Srebrić.

Pitanje izglasavanja proračuna vro je dvojbeno, jer taj se postupak mora obaviti do kraja veljače, ali u okviru HNS-ove Skupštine, na što je upozorila Štimčeva pravna gerila.

Srebrić ima spreman odgovor:

"Sve je u legalnim okvirima. IO je donio prijedlog proračuna koji će biti na dnevnom redu Skupštine 19. travnja"

Svatko je nevin dok mu se ne dokaže suprotno
Kakva je to skupština, opet smo pitali Srebrića? Redovna ili izvanredna?

"Redovna skupština na čijem je dnevnom redu u prvoj točki rasprava o stanju u nogometu i zahtjevu 23 njezina člana za održavanjem izvanredne skupštine"

HNS je i demantirao vijest da je Željko Ščrbačić, osuđen na dvije godine zatvora zbog gospodarskog kriminala u Česmi, bio član Izborne komisije na prosinačkim izborima. Spomenuti gospodin, naime, jest imenovan u komisiju za žalbe 16. veljače, ali je nakon ovih zbivanja promptno smijenjen.

Odgovarao je Srebrić i na upite o osobama protiv kojih se vode kazneni postupci, a sudjeluju u radu HNS-a.

"Treba dobro proučiti Zakon o sportu, u njegovim člancima 13., 27., i 47.  Odredbe Zakona o sportu u koaliziji su s odredbama Ustava..."

Jednostavnije rečeno, svatko je nevin, dok mu se ne dokaže suprotno...

Mamić je rekao i to, da bi u ovom trenutku napustio hrvatski nogomet i zemlju, da mu nije toliko puno dao i primio od njega. Poručio je Štimcu da ne bi znao niti kako se zove da ga nije odgojila Rusanova, koju danas želi srušiti. Potvrdio je i da će se njegov sin ostaviti menadžerskog posla, uz napomenu da je Zakon o sportu koji sugerira da je u skobu interesa, jako loše napisan. Govorio je Mamić o stanju u nogometu, nazvao "gadljivim" scene koje gledamo....

Uskoro opširnije s video materijalom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara