HNS moli vođe navijačkih skupina da imenuju krivce za "Livorno"

ZORAN CVRK, HNS-ov povjerenik za sigurnost, potvrdio je vijest o FIFA-inom pokretanju disciplinskog postupka zbog ponašanja hrvatskih navijača tijekom prijateljske utakmice Italije i Hrvatske u Livornu. FIFA svoju odluku temelji na dokazima koji zorno prikazuju hrvatske navijače kako provociraju uzdignutom desnicom, te u određenom trenutku tijelima čine formu svastike, točnije, kukastog križa.

"Više nema sumnje, FIFA i UEFA odlučile su pokrenuti određene korake. Ovo je jedan čisti užas. Svaki oblik rasizma, fašizma i nacionalističkih provokacija zaslužuje biti kažnjen." - kazao je Cvrk, a prenosi CNN.

Eminentna američka TV postaja u izvješću se još jednom osvrnula na događaj s tribina stadiona Armando Picchi, ali je također podsjetila na krvavi domovinski rat za neoviosnost kroz koji je  Hrvatska prolazila od 1991-95. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako doznajemo, hrvatska policija pokrenula je istragu kako bi, navjerojatnije preko snimki i fotografija, identificirala krivce, dok su iz HNS-a  zamolili vođe vodećih hrvatskih navijačkih skupina da se distanciraju od incidenta imenujući one što su u njemu sudjelovali.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković, koji je kako javlja CNN, oštro osudio nizak i skandalozan čin, također je dodao kako nije nimalo sumnjao u ovakvu FIFA-inu reakciju.

"Ovo je veliki udarac za našu kandidaturu za EP 2012. godine." - stoji u izjavi predsjednika.

D.R.
Foto: www.armada-rijeka.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara