HNS o skandalu na Kutiji: Naš sudac kaže da nije nikoga udario. Istražujemo

HNS o skandalu na Kutiji: Naš sudac kaže da nije nikoga udario. Istražujemo
Foto: Goran Stanzl/Pixell

HRVATSKI nogometni savez poslao je službeno priopćenje vezano za incident na malonogometnom turniru Kutija šibica u kojem je navodno sudjelovao i disciplinski sudac Prve HNL, Alan Klakočer.

HNS u svom priopćenju piše kako je Alan Klakočer demantirao objavljene navode te je obavijestio Savez kako nije napao delegata na turniru, Alana Klementa, niti sudjelovao na bilo koji način u incidentu, kako se navodi.

Hrvatski nogometni savez navodi da utvrđuje činjenično stanje te će odluka o daljnjim koracima biti donesena kada budu prikupljene sve potrebne informacije o navedenom događaju.

Podsjetimo, tijekom četvrtfinalnih utakmica veteranskog turnira Kutije šibica u Dvorani II Doma sportova navodno se dogodio napad na delegata Alana Klementa nakon utakmice Promotionplaya i Fice Bihaća (4:3).

Klement je za Sportske novosti ispričao svoju verziju događaja:

"Krajem prvog poluvremena utakmice Promotionplay - Fica Bihać napravljen je grubi prekršaj na igraču Promotionplaya Hrvoju Štroku. Cijela klupa, voditelj i igrači ušli su u teren i započeli verbalni okršaj sa sucima, službenim osobama i suparničkom momčadi, nakon čega je uslijedila intervencija zaštitara i jedva je spriječen fizički obračun između dvije momčadi."

Delegat je potom rekao da je nakon utakmice počeo dobivati poruke s mobitela Tvrtka Močiboba, voditelja ekipe Promotionplaya, a u jednoj od njih tvrdi da je pisalo kako ima priliku ispričati se. Klement kaže da je takve poruke shvatio kao naznaku prijetnje

"Dva i pol sata nakon utakmice krenuo sam na zahod, i to u pratnji voditelja zaštitarske službe Potravija, jer sam morao proći pored voditelja i igrača Promotionplaya koji su sjedili na tribini i gledali druge utakmice. Kad sam im se približio, počeli su psovati i vrijeđati. Rekao sam im da me prestanu vrijeđati i slati poruke, na što se igrač ekipe Klakočer ustao i udario me otvorenim dlanom u glavu preko zaštitara Potravija koji me pokušao braniti i spriječiti napad."

Alan Klakočer inače je disciplinski sudac HNL-a. Klement dodaje da je policija sastavila zapisnik i da se ovaj incident vodi kao napad na službenu osobu. Klakočer je negirao sve tvrdnje delegata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara