HNS RASTUŽIO OSIJEK Hrvatska ključnu utakmicu za SP igra na stadionu gdje je nastupila samo jednom

HNS RASTUŽIO OSIJEK Hrvatska ključnu utakmicu za SP igra na stadionu gdje je nastupila samo jednom
Foto: Hina
 
GRADSKI VRT ipak neće biti stadion na kojem će Hrvatska 6. listopada ugostiti Finsku u devetom, pretposljednjem kolu kvalifikacija za SP.
 
Gradski vrt izvisio zbog najboljeg travnjaka u najkišovitijem gradu
 
Protiv Osijeka, koji je već bio odabran za domaćina ove utakmice, presudilo je stanje tamošnjeg travnjaka, a zbog čestih i jakih padalina bilo je teško očekivati da će do dana odigravanja utakmice biti u optimalnom stanju.
 
Zato je odabran onaj koji je vrhunski, a u takvom je stanju iako se nalazi u najkišovitijem gradu u državi.
 
Riječka Rujevica stadion je s najboljim travnjakom i drenažom u Hrvatskoj i zato je nakon današnje sjednice Izvršnog odbora objavljena već ranije donesena odluka HNS-a da se utakmica s Finskom seli na taj stadion. 
 
Hrvatska je na Rujevici igrala samo jednu utakmicu, zapravo pucački trening
 
Hrvatska je dosad na Rujevici igrala samo jednu utakmicu, ali prijateljsku. U lipnju prošle godine, tijekom priprema za EP, tamo je odradila pucački trening protiv San Marina koji je natrpala 10:0.
 
Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović objasnio je da je odluka o oduzimanju domaćinstva Osijeku donesena nakon dugog vijećanja IO-a:
 
"Rasprava oko toga gdje će se igrati bila je duga, u njoj je sudjelovao i izbornik Čačić"
 
"Rasprava je bila duga, u njoj je sudjelovao i izbornik Ante Čačić. Na kraju smo se složili da zbog lošeg travnjaka u Gradskom vrtu reprezentacija neće imati dovoljno dobre uvjete za igru. Vrlo teška situacija na utakmici s Kosovom svima nam je u svježem sjećanju, pa smo reagirali i utakmicu preselili na najbolji travnjak u državi, a to je stadion Rijeke na Rujevici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Odluka nije usmjerena protiv Osijeka"
 
Vrbanović podvlači da "ova odluka nije usmjerena protiv Osijeka, tamo su utakmice reprezentacije uvijek bile organizirane u izvanrednom okružju i da nema problema s terenom, ne bi ni pomišljali na promjenu mjesta odigravanja utakmice s Finskom. IO je odlučio da se jedna od prvih utakmica u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za EP 2020 igra u Osijeku".
 
"Osječki stadion i travnjak imali su velikih prigovora UEFA-e i ovog ljeta"
 
Ali sada to nije moguće. I to, kako ističe Vrbanović, ne samo zbog jesenskih nepogoda: "Dok je igrao kvalifikacije za Europa Ligu, Osijek je imao nekoliko inspekcijskih nadzora UEFA-e, a UEFA je prije utakmice s bečkom Austrijom izrazila vrlo visoku zabrinutost oko infrastrukture i terena. To nam je bilo dovoljno da pošaljemo našu inspekciju, čiji izvještaj nije bio optimističan. Iz Osijeka su uvjeravali da će se infrastruktura popraviti, ali travnjak ne. Radovi su počeli, ali bez poboljšanja. Zatim je u Osijek išlo novo izaslanstvo na čelu s izbornikom, opet smo pogledali teren i vidjeli da je u vrlo lošem stanju i da se neće moći bitnije popraviti."
 
I dok se Osječanima "smrknulo", Riječanima je "svanulo": "Razgovarao sam s Damirom Miškovićem i ljudima koji brinu za stadion. Osigurat će maksimalno dobre uvjete, koji su i sada na visokoj razini. Naša delegacija odmah je otišla u Rijeku. Obavijestili smo FIFA-u i Fince."
 
Na Finsku po popularnim cijenama
 
Direktor HNS-a ističe da će cijene za Finsku na Rujevici biti popularne:
 
"Zapad će koštati 150, istok 100, sjever i jug po 50 kuna. To su popularne cijene s obzirom na važnost utakmice. Uvjereni smo da će Rujevica biti puna."
 
 

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara