HRVATSKA REPREZENTACIJA

HNS razmišlja o rezanju plaće Zlatku Daliću

HNS razmišlja o rezanju plaće Zlatku Daliću
Foto: Pixsell / I. Kralj

ZLATKO DALIĆ do kraja ugovora s HNS-om, koji traje do 30. lipnja, neće odraditi nijednu utakmicu na klupi. Zbog pandemije koronavirusa poremećen je nogometni kalendar, a fokus Uefe je trenutno na nacionalnim prvenstvima i postavljanju kriterija za plasman u europske klubove ako epidemiološka situacija ne dopusti nastavak prekinutih liga.

Hrvatski izbornik je s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom načelno dogovorio produljenje suradnje i izbornik bi, ako sve ostane po tom dogovoru, trebao potpisati novi ugovor s HNS-om nakon 30. lipnja. 

Europsko prvenstvo zakazano je točno godinu dana od izvornog dogovora, a to je stavilo na kušnju Zlatka Dalića. Nedavno nam je kazao da ne razmišlja o novom ugovoru, već o svojoj obitelji s kojom provodi dane u Livnu. 

Ubrzo je ipak morao razmisliti o poslu. Na nogometnom tržištu je kriza, pljušte otkazi i režu se rashodi pa smo ljudima u HNS-u postavili pitanje što će biti s hrvatskim izbornikom. Prije dva tjedna dobili smo odgovor da se Dalić i Šuker drže usmenog dogovora te nastavljaju suradnju. Prema tom dogovoru, Dalić bi u srpnju trebao potpisati novi ugovor do kraja Eura 2020. (ime turnira se nije mijenjalo unatoč odgodi za sljedeću godinu). Tada se nije razgovaralo o mogućim rezovima na plaći izbornika svjetskih viceprvaka. Dalić je dogovorio iste uvjete suradnje, dakle bruto plaću od oko sedam i pol milijuna kuna. No u HNS-u doznajemo da se razmišlja o svim mjerama štednje, pa i o interveniranju u plaću Zlatka Dalića. "Moguće je i to", kazali su nam izvori iz Saveza dodajući da ćemo posljedice koronakrize tek vidjeti i osjetiti.

Podsjetimo, Dalić je na SP-u u Rusiji vodio Hrvatsku za duplo manju plaću (500 tisuća eura), a povećanje je dobio u kolovozu 2018. godine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara