HNS ZAPOSLIO TUĐMANOVOG MINISTRA Šuker podijelio funkcije i izabrao novog disciplinskog suca

HNS ZAPOSLIO TUĐMANOVOG MINISTRA Šuker podijelio funkcije i izabrao novog disciplinskog suca

Foto: PIXSELL

U ZAGREBU je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, druga u novom sastavu nakon izborne skupštine u prosincu. Šukerova nogometna vlada donijela je nekoliko važnih odluka za hrvatski nogomet, a objavljeno je i koji su se klubovi prijavili za obnovu nogometnih terena novcem Saveza.

Usvojen je novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ureda HNS-a koji definira novo ustrojstvo, a pritom su imenovani i rukovodeći ljudi novih organizacijskih jedinica. Također, donesena je odluka da će za praćenje i analizu implementacije novog ustrojstva biti angažirana renomirana konzultantska tvrtka.

Čovjek koji je najavljivan kao Šukerov protukandidat Marijan Kustić imenovan je direktorom natjecanja i infrastrukture. HDZ-ov saborski zastupnik ranije je bio u IO HNS-a, ali se povukao zbog mogućeg sukoba interesa. Ipak, ostao je na čelu ličko-senjskog županijskog nogometnog saveza.

Veliki povratak prvog pritvorenog ministra RHPosebno je zanimljiva odluka o imenovanju novog glavnog managera strateškog planiranja, EU fondova i promocije. Taj će posao obavljati Ivan Herak, nekadašnji ministar turizma s kraja 90-ih i prvi ministar RH koji je pritvoren zbog optužbi za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti. Nakon dugogodišnje sudske borbe, Herak je ipak oslobođen optužbi, no njega i HNS veže još jedna zanimljivost.

Herak je kao ministar 1999. potpisao s HNS-om ugovor o sponzorstvu prema kojem je Savez od države trebao dobiti dva milijuna maraka godišnje u naredne tri godine. Isplaćen je samo dio, a nakon što je Herak uhićen, ministrica Pave Župan Rusković htjela je poništiti ugovor, no HNS je tužio državu koja, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Zagrebu, Savezu mora platiti više od 25 milijuna kuna. 

Herak je kroz poslovnu i političku karijeru ostao vezan za nogomet u kojem je obavljao niz funkcija, uključujući onu predsjednika porečkog Jadrana i dopredsjednika NK Istre 1961. Nekadašnji ministar turizma posljednjih je godina djelovao kao savjetnik za ulaganja u turizmu te predavač na nekoliko visokih poslovnih škola, a najavljivao je povratak u politiku i razmišljao o ulasku u ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Krajem 80-ih bio je član SKH, a u Hrvatski sabor ušao je kao IDS-ovac. Kasnije je prešao u HSLS, a 1999. prihvatio treći poziv Franje Tuđmana u vladu Zlatka Mateše. Godinu kasnije HDZ je izgubio vlast, a Herak završio u pritvoru.

HNS ima novog disciplinskog suca

Sjednici je prisustvovao i Ivan Meštrović kao posebni savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera. Meštrović je suvlasnik i predsjednik NK Osijek.

Sreten Ćuk imenovan je novim glavnim instruktorom Hrvatskog nogometnog savez. U HNS-u je niz godina obavljao funkciju instruktora središta Zagreb, s čijom je amaterskom reprezentacijom osvojio 2. mjesto na Uefinom Kupu regija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alan Klakočer imenovan je za disciplinskog suca Prve i Druge HNL. Zagrebački odvjetnik Klakočer je bivši nogometaš koji je u karijeri nastupao, između ostalih, za NK Zagreb i HNK Šibenik, a do sada je djelovao kao član Komisije za žalbe.

Imenovani su predsjednici i članovi komisija Izvršnog odbora HNS-a, a formirana je Komisija za amaterski nogomet.

HNS će financirati obnovu terena u Zaprešiću, Koprivnici, Vinkovcima, Puli, Kranjčevićevoj i Maksimiru

"Donesena je odluka kako se do 15. veljače trebaju prijaviti svi klubovi koji iduće natjecateljske godine žele nastupati u 3. HNL, a posebno povjerenstvo provjerit će ispunjavaju li prijavljeni klubovi uvjete za nastup.

Zaprimljeno je izvješće o prijavama klubova i gradova za uređenje terena na igralištima klubova Prve HNL. Izvršni odbor sa zadovoljstvom je primio na znanje činjenicu da projekt ide prema planiranom rasporedu, a prihvaćeni su projekti za stadione u Zaprešiću, Koprivnici, Vinkovcima, Puli te Zagrebu (Maksimir i Kranjčevićeva). Osijek i Rijeka zatražili su drugačiju vrstu donacije s obzirom na postojeće odnosno predviđene infrastrukturne projekte u tim gradovima, dok se grad Split i HNK Hajduk nisu javili na pozivni natječaj.

Izvršni odbor raspisao je natječaj za dodjelu Trofeja podmlatka, najvišeg priznanja Hrvatskog nogometnog saveza", izvijestio je HNS.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara