HNS-ovo rješenje: Obložit ćemo betonski zid-strunjačama!

NOGOMETAŠ Zadra Hrvoje Čustić nakon jučerašnje stravične ozlijede u utakmici protiv Cibalije operiran je u zadarskoj bolnici i stanje mu je stabilno.

"Sinoć je obavljena operacija koja je trajala četiri sata. Konstatiran je hematom između ovojnice i lubanje koji je otklonjen. Uz to otkrili smo i manju frakturu lubanje. Trenutno je na odjelu intenzivne njege, na respiratorima i mislim da trenutno njegovo stanje daleko bolje nego što je bilo unazad par sati. Poslije operacije obavljen je i CT koji pokazuje dosta dobro stanje. Treba pričekati još neko vrijeme kako bi mogli procijeniti koliko će mu vremena trebati za oporavak i povratak na nogometne terene". - ekskluzivno je za Zadarsport izjavio je direktor NK Zadar.

> Glavom u ziid: Čustić s frakturom lubanje sa Stanova prevežen u bolnicu

"Noćas je operiran i njegovo se stanje srećom nije pogoršalo. Krvarenje je zaustavljeno i on je sada na intenzivnoj njezi, na respiratorima", kazao je za zadarski Novi radio dr. Marko Prenđa, te dodao kako Čustić još nije pri svijesti niti može komunicirati s okolinom.

Iako je Čustićevo stanje nakon operacije dobro, dr. Prenđa nije želio predviđati kad će se zadarski nogometaš vratiti nogometu ili hoće li za to uopće biti sposoban. "Prerano je da bi o tome govorili", kaže Prenđa.

Brutalna ozljeda ukazala na očajno stanje stadiona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je zadarski stadion imao problema sa dobivanjem prvoligaške licence, jer nije imao sve uvjete za igranje utakmica prve lige, na njemu se ipak igra prvoligaški nogomet. Tajnik saveza Zorislav Srebrić govori kako betonski niz nije bio problem zbog kojega Stanovi nisu dobili licencu.

"Licenca nije bila upitna zbog zidova. Utakmice u Zadru će se i dalje igrati, a problematične betone će se ograditi strunjačama".

Ono što zabrinjava je to što će slijedeće sezone skoro svi klubovi dobiti licencu, iako im stadioni ne ispunjavaju uvjete za dobivanje iste.

"Sada je kasno da bi obnovili postupak licenciranja stadiona, ali zbog ovoga slučaja poduzet ćemo sve da nam stadioni budu sigurniji".

Ćustićevi roditelji u šoku: Iako je zdravstveno stanje Hrvoja Ćustića nakon operacije stabilno, Ćustićev otac Svetko ne može doći k sebi: "Sada je pod terapijom i treba mu odmor, zbog čega je na respiratoru. Ja sam još pod šokom, ali nadam se da će sve proći u najboljem redu", poželio je Svetko Ćustić koji je također igrao nogomet.

J.C.,F.V.,D.R.
Foto: ezadar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara