HNS-u kazna 26 tisuća eura zbog nereda na utakmici s Mađarskom

HRVATSKI nogometni savez je kažnjen s 26.000 eura zbog divljanja navijača u Budimpešti za vrijeme posljednje kvalifikacijske utakmice za SP između Mađarska - Hrvatska, izvijestila je krovna svjetska nogometna organizacija FIFA.

Hrvatski huligani su na toj utakmici bacali baklje na teren, a krajem prvog poluvremena došlo je i do međusobne tučnjave navijača.

Krajem rujna, Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 55.000 CHF zbog incidenta navijača nakon kvalifikacijske utakmice na Malti.

Kako je objavljeno na službenim stranicama UEFA-e , FIFA je kaznila i Nogometni savez Srbije i Crne Gore s 23.000 eura, ali i igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama.

Razlog za kaznu Nogometnom savzu SiCG je navijačko divljanje na kvalifikacijskoj utakmici održanoj 12. listopada, u kojoj je reprezentacija Srbije i Crne Gore ugostila reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Savez SiCG je kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice, ponašanja navijača i uvredljivih transparenata ("Nož, žica, Srebrenica".

"Javno apeliramo na sve ljubitelje nogometa da nam pomognu iskoristiti vlastite greške kako u budućnosti ne bi trošili novac i ugled. Stvorili smo kult reprezentacije, ali to očigledno nije dovoljno." - kazao je glavni tajnik Saveza SiCG Zoran Damjanović na konferenciji za novinare, a prenosi B92.

Damjanović je također pozvao navijače da u utakmici 12. studenog, kada igraju mlade reprezentacije SiCG i Hrvatske navijaju "iz srca, a ne incidentima, petardama i bakljama." 

Kaznu od 26.000 eura dobio je i nogometni savez Bosne i Hercegovine.

FIFA je upozorila sva tri nogometna saveza da bi eventualni sljedeći navijački ispadi mogli rezultirati još težim sankcijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara