KORONAVIRUS U SPORTU

Hoće li se igrati NFL sezona?

Hoće li se igrati NFL sezona?
Foto: EPA-EFE

ZA NEŠTO manje od dva tjedna trebali bi biti otvoreni trening kampovi NFL momčadi uoči početka nove sezone američkog nogometa, a igrači su od vodstva lige zatražili bolje mjere zaštite od koronavirusa kao uvjet da se od rujna nađu na terenima širom SAD-a.

Mnogi igrači su u nedjelju svoje stavove objavili putem društvenih mreža, s vrlo jasnim porukama iz kojih se može iščitati spremnost na bojkot, ne budu li poboljšane zaštitne mjere protiv koronavirusa. Njihove objave na Twitteru pratio je ključni slogan #WeWantToPlay (Mi želimo igrati).

"Mi želimo igrati, ali želimo i zaštiti svoje voljene", napisao je quarterback Seattle Sehawksa Russell Wilson čija je supruga trudna.

"Još uvijek ne postoji jasan plan vezan za zdravlje igrača i obiteljsku zaštitu", istaknuo je Wilson.

U skupini igrača zabrinutih nedostatkom zaštitnih mjera našao se i 41-godišnji vođa napada New Orleans Saintsa Drew Brees.

"Football nam je potreban! Sport nam je potreban! Treba nam nada! Nespremnost NFL-a da slijedi preporuke svojih medicinskih stručnjaka će to spriječiti. Ako NFL ne napravi svoj dio kako bi igrači ostali zdravi, neće biti nogometa u 2020. Jednostavno je tako. NFL učini nešto", poručio je Brees.

Quarterback aktualnih prvaka Kansas City Chiefsa i odnedavno najbolje plaćeni sportaš svih vremena (500 milijuna dolara) Patrick Mahomes neizravno je izrazio svoju zabrinutost.

"Pripremam se za početak treninga ovaj tjedan nadajući se da će NFL donijeti sigurne i prave protokole kako bismo se osjećali zaštićeni igrajući sport koji volimo", objavio je Mahomes.

Obrambeni igrač Houston Texansa J. J. Watt je bio detaljan u svom istupu naglašavajući da igrači ne znaju koliko će često biti testirani, a zapitao se i što će biti poduzeto u slučaju pozitivnih rezultata na testiranjima.

Predstavnici NFL igrača i vodstvo lige još uvijek nisu postigli dogovor oko protokola vezanih za pripreme uoči nove sezone. No, NFL je poručio da će i dalje implementirati protokole "temeljene na savjetima vodećih medicinskih stručnjaka".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara