Hoće li zbog izgreda navijača Dinama u derbiju biti kažnjeni navijači Istre?

Hoće li zbog izgreda navijača Dinama u derbiju biti kažnjeni navijači Istre?
Foto: Marko Lukunić/Pixell

DISCIPLINSKI sudac HNS-a Alan Klakočer kaznio je Dinamo zatvaranjem sjeverne tribine na dvije sljedeće prvenstvene ili Kup utakmice zbog izgreda navijača za vrijeme posljednje prvenstvene utakmice s Hajdukom.

Tijekom susreta navijači Dinama zapalili su nekoliko baklji od kojih su neke završile na terenu, a ovo je deveti put da je Dinamo kažnjen u ovoj sezoni HNL-a.

Ta kazna ne bi bila sporna da je poznato na koje će se susrete odnositi. Naime, Dinamo će formalno biti domaćin protiv Istre u Puli 9. veljače jer su Puljani na početku sezone bili domaćini Dinamu na Maksimiru zbog izmjene travnjaka. Ako zabrana vrijedi za sjevernu tribinu na Aldo Drosini, gdje će, kako smo spomenuli, Dinamo biti formalni domaćin, bit će to nezapamćena situacija u HNL-u. Na sjeveru Aldo Drosine najčešće obitavaju Demoni tako da bi bilo zaista bizarno da se zbog izgreda Dinamovih navijača kazne Istrani. No to je HNL, a znamo da je u našem nogometu baš sve moguće.

Ako se zabrana HNS-a ne odnosi na Aldo Drosinu, Dinamo će pred praznim sjeverom igrati na utakmicama protiv Rudeša i Slaven Belupa. Susret s Rudešom na rasporedu je 2. veljače, a sa Slaven Belupom 16. veljače, iako će ta utakmica vjerojatno biti prebačena za idući dan jer će Dinamo sredinom tog tjedna igrati susret šesnaestine finala protiv Viktorije Plzen.

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara