HOO: "Zeleno svjetlo" za Atenu za sportaše s B normom

IZBORNA skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za period od 2004-2008 održat će se 22. listopada ove godine, rečeno je na 6. sjednici Opće skupštine HOO-a koja je danas pod predsjedanjem Zlatka Mateše održana u zagrebačkome hotelu Panorama.

To je i najzanimljivija odluka Skupštine HOO-a, na kojoj je jednoglasno usvojena i odluka o utvrđivanju kriterija za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni na kojima će nastupiti svi hrvatski sportaši koji su ostvarili A i B normu. Tako će se u hrvatskoj olimpijskoj reprezentaciji naći i sportaši sa ostvarenom B normom, koji su slijedom postignutih rezultata ispunili pripadajuće norme međunarodne sportske federacije i Međunarodnog olimpijskog odbora, pod uvjetom da u toj disciplini nije ostvaren nastup hrvatskog sportaša sa A normom. U slučaju da i u istoj disciplini određenog sporta ima više sportaša sa B olimpijskom normom, nacionalni olimpijski savez matičnog sporta odlučiti će koji od sportaša ide u Atenu. Ovom odlukom broj hrvatskih sportaša koji će nastupiti u Ateni penje se na 81, dok je neizvjesno koliko će sportaša biti u hrvatskoj plivačkoj štafeti, te hoće li do 9. kolovoza, kada je krajnji rok za prijave, nastup na Igrama izboriti još neki od hrvatskih atletičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skupština HOO-a je usvojila i Programsko i financijsko izvješće za 2003. godinu, u kojoj su prihodi bili 68.26 milijuna kuna, a rashodi 65.70 milijuna kuna. O igara na sreću očekivalo se 34 milijuna kuna, a uprihođeno je oko 4.5 milijuna manje, kazao je glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić-Stošić, dodavši kako je od 38 milijuna kuna očekivanoga novca iz državnoga proračuna stiglo oko osam milijuna kuna manje. Također, od vlastitih izvora HOO je dobio 8.6 milijuna kuna, umjesto očekivanih 11.5 milijuna kuna, no unatoč tome godina je završena na "pozitivnoj nuli", kazao je Miočić-Stošić, dodavši kako je u 2003. otplaćeno i 2.776 milijuna kuna kredita.

Temeljem jednoglasne odluke skupštinara u obitelj olimpijskih sportova HOO-a primljen je Hrvatski curling savez, dok je Hrvatski jet-ski savez dobio pridruženo članstvo. Odbijen je zahtjev Hrvatskog snowboard saveza budući da isti u Hrvatskom skijaškom savezu koji je punopravni član HOO-a, pa nije bilo temelja da se zasebno primi u vrhovno tijelo hrvatskog sporta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara