VIDEO Horvat nakon pobjede na Hanžeku: Bio sam deprimiran zbog Rija, ali sve mi se vratilo

VIDEO Horvat nakon pobjede na Hanžeku: Bio sam deprimiran zbog Rija, ali sve mi se vratilo

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI skakač s motkom, Ivan Horvat, pobijedio je na 66. Hanžekovićevom memorijalu sa svojim osobnim rekordom 5.70 i naplatio barem dio frustracija s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje nije uspio ući u finale.

Pred domaćim navijačima iskupio se za loš nastup na Igrama i najavio kako će na Europskom prvenstvu napasti svoj osobni rekord. Horvat je loše krenuo srušivši letvicu u svojem prvom pokušaju na 5.30, ali potom se pribrao i slavio izjednačivši svoj osobni rekord (5.70).

Na 5.80 triput je rušio letvicu, ali kaže kako je osjećao da ima tu visinu."Bio sam deprimiran nakon Olimpijskih igara"

"Bio sam malo deprimiran nakon Rija, ali znao sam da u Zagrebu dolazi iskupljenje," započeo je Ivan Horvat, koji nije skidao osmijeh s lica.

"Drago mi je da sam to učinio u Zagrebu, pred domaćim navijačima, ali nažalost to mi neće nadoknaditi Rio de Janeiro."

"Puno sam naučio u Rio de Janeiru, nastup na Igrama mi je donio puno toga. Sad samo trebam nastaviti raditi, uživati i preskočit ću tih 5.80."

"U Rio de Janeiru naučio sam da ne smijem pretjerivati na zagrijavanju, na Igrama sam se pregrijao. Ovdje nisam taknuo motku na zagrijavanju i upalilo je. Pokazalo se kao odlična taktika i koristit ću je na Europskom prvenstvu."
Tamo se nada kako će ići preko 5.80 prvi put u svojoj karijeri.

"Imam tu visinu, siguran sam. Sastavio sam tri dobra pokušaja danas, nisam bio daleko. Trebaju mi dva tri mitinga s ovom motkom i mogao bi ići preko 5.80," zaključio je Horvat.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara