"Hrabrim" Grobarima prijeti i do 40 godina kazne

Tekst: Totalsport/M.Č.
Foto: AFP

NAPADAČIMA-ubojicama nogometnog navijača iz Francuske Bricea Tatona (28), koji je podlegao teškim tjelesnim ozljedama nakon što je prebijen u Beogradu, sudit će se za ubojstvo prvog stupnja.

"Ovdje se više ne radi o pokušaju ubojstva, radi se o ubojstvu prvoga, najtežeg stupnja. Kazna za zločin tog tipa je do 40 godina zatvorske kazne", izjavio je javni tužitelj u Beogradu Slobodan Radovanović.

Trostruko brojniji Grobari za svaki slučaj se "osigurali" šipkama i palicama

Mladi je Francuz umro u Beogradu 12 dana nakon što je napadnut ispred bara u centru Beograda. Skupina od 30-ak "hrabrih" srbijanskih huligana pretukla ga je metalnim šipkama i bejzbol-palicama u napadu na grupu od 10-ak fanova Toulousea te je nakon višekratnih operacija preminuo u utorak. Došao je u glavni grad Srbije pratiti utakmicu Europa lige ozmeđu Partizana i Toulousea.

Policija je nakon incidenta uhitila 11 osumnjičenika za napad. Pritvoreni su na 30 dana. Jedan od uhićenih smatra se najodgovornijim za smrt Francuza.

Radovanović je također pozvao Ministarstvo unutarnjih poslova na sakupljanje dokaza o upletenosti organiziranog kriminala u navijački milje.

"Nogometno nasilje nije samo stvar navijača koji žive u stilu “umri muški”. Ono sasvim sigurno uključuje organizirani kriminial. Moramo raditi u sinergiji s drugim državnim institucijama da bismo ga iskorijenili", rekao je Radovanović.

Konačan obračun s uličnim nasiljem nagovijestio je također predsjednik države Boris Tadić, rekavši da ono “ugrožava civilizacijske temelje društva”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara