BOKS

Hrgović analizirao Joshuu i Wildera: "Ja sam kompletan, oni imaju mane"

Hrgović analizirao Joshuu i Wildera: "Ja sam kompletan, oni imaju mane"
Foto: Pixsell

FILIP HRGOVIĆ trenutno je jedan od najzanimljivijih teškaša u svijetu boksa. Najbolji hrvatski boksač u svojoj profesionalnoj karijeri još ne zna za poraz, a nekoliko dobrih mečeva nedostaje mu do probitka u sam vrh boksačkog svijeta.

Popularni El Animal dogovorio je i sljedeću borbu koja će se 24. kolovoza održati u Meksiku kao predborba onoj na kojoj će Estrada braniti naslov prvaka muha kategorije po WBC-u. Još nije poznato protiv koga će se Hrgović boriti.

"Bilo je jako teško biti amaterski boksač u Hrvatskoj"

U intervjuu za Boxing Social otkrio je kakvi su mu bili počeci u ovom sportu.

"Počeo sam igrati košarku, ali sam imao problema s ozljedama pa sam s 13 godina upisao boks. I tako je sve počelo. Gledao sam na televiziji sve stare boksače, sve borce stare škole", ispričao je Hrgović.

Filip ističe da mu je bilo jako teško biti amaterski boksač u Hrvatskoj.

"Dolazim iz male zemlje i moja amaterska karijera bila je dosta teška. Nisam imao sparing partnere ni fizioterapeuta. Bili su to jako teški uvjeti. Imao sam samo trenera, vreću i rukavice. Jako sam sretan što sam sad profesionalac i imam svoj tim", priča Filip.

"On mi je dao nadimak El Animale, odličan je trener"

Otkrio je i tko mu je dao nadimak El Animal po kojem ga sada boksačka javnost prepoznaje.

"Pedro Diaz je odličan trener. Ima puno iskustva. Mislim da smo dobar tim. Imao sam tri borbe s njim u kutu i sve tri su bile pobjede. Tako da mislim da je sve dobro zasad. On mi je dao taj nadimak kad je vidio kakva je moja fizička sprema i kad je vidio kako dajem sto posto na svakom treningu. Tad me počeo zvati El Animal", otkriva Filip.

Hrgović je sparirao s nekima od najboljih boksača na svijetu, a protiv Klička, kaže, bilo mu je najteže.

"Najteže je bilo sparirati s Vladimirom Kličkom. On ima sjajnu tehniku i to je bio najteži sparing u mom životu."

"Ja sam kompletan boksač, imam sve što je potrebno i najbolji sam u svom poslu"

Hrgović je komentirao ponajbolje boksače svijeta, Anthonyja Joshuu i Deontaya Wildera, te istaknuo njihove mane i vrline.

"Ja sam kompletan boksač. Imam sjajnu tehniku, velik sam, brz, hrabar sam, mogu primiti udarce, a moji su razorni. Obojica su snažni boksači. Joshua ima slabu bradu, a i nije toliko poletan. S druge strane Wilder nema dobru tehniku. Mislim da ja imam sve što je potrebno. Najbolji sam u svom poslu", rekao je Hrgović.

Prije nego što dođe u sam vrh, Filip priznaje da bi se još borio s lošijim protivnicima.

"Želio bih se suočiti s najboljima. Nije još vrijeme za napad na titulu. Htio bih boksati protiv Chisore, Povetkina, Parkera, Whytea… Jedna razina ispod Joshue, Wildera i Furyja. Oni će mi biti jako dobar test. Ako pobijedim njih, onda sam spreman za naslov prvaka", zaključio je Hrgović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara