MEČ GODINE

Hrgović nokautom srušio Molinu za pobjedu u najvećoj borbi karijere

Hrgović nokautom srušio Molinu za pobjedu u najvećoj borbi karijere
Screenshot: Twitter

FILIP HRGOVIĆ nokautirao je Erica Molinu tehničkim nokautom u trećoj rundi borbe u Saudijskoj Arabiji! Hrvatski boksač dominirao je cijelom borbom i potpuno razbio Amerikanca. 

Molina je dva puta bio u nokdaunu, jednom u prvoj, a drugi put u drugoj rundi. Oba puta Molinu je spasio gong koji se oglasio. 

Slomio ga u trećoj rundi

U trećoj rundi Hrgović je krenuo jako, bacio je nekoliko teških udaraca i nakon manje od minute uspio je srušiti Molinu koji više nije ustao.

Koliko je Hrgović štete napravio Molini svojim udarcima, govori i činjenica da Amerikanac nije uspio doći na proglašenje, a i kad je ustao, nije to uspio napraviti samostalno. 

Sporan udarac u potiljak

Tijekom meča Molina se nekoliko puta žalio na to da ga je Hrgović udario u potiljak, ali sudac nije reagirao i svaki put je dozvoljavao da se borbe nastavi.

Načelno gledano, takvi udarci nisu potpuno regularni, ali se nekad toleriraju, posebno kad je protivnik već na "umoru"; odnosno kad se bori da ostane u meču. Ključno je da sudac procijeni da nije bilo namjere, a to je, čini se, ovdje bio slučaj. 

Prozvao najbolje

Hrgović je nakon borbe i proglašenja dao izjavu u kojoj je prozvao najveća imena svjetskog boksa. Poručio im je da pristanu na borbu s mladićem iz Hrvatske. 

"Zadovoljan sam nastupom, jako poštujem Molinu koji je pristao na borbu sa mnom kad nitko nije htio. Hvala mojim trenerima, promotorima i hvala Saudijskoj Arabiji koja je omogućila ovu priredbu", rekao je Hrgović nakon borbe pa je komentirao činjenicu da se Molina žalio kako su neki njegovi udarci bili u nedozvoljena područja: 

"Ovo je rat, koristio sam sva oružja. Okretao mi je leđa, to je regularan udarac, tu je sudac pa neka kažnjava ako sam pogriješio. Ovo je moja želja od početka karijere, nadam se da će netko od ratnika doći i da se borimo u Hrvatskoj. Ovo je opasan sport, uvjeren sam u svoje vještine i idemo dalje, vjerujem da mogu postati svjetski prvak, ali i da se može dogoditi i da to nikad ne postanem", zaključio je Hrgović. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara