Hrgović obećao spektakularnu pobjedu: "Svi znaju da sam opasan"

Hrgović obećao spektakularnu pobjedu: "Svi znaju da sam opasan"
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ u spartanskom je režimu rada bez obzira na to što pripreme odrađuje na glamuroznoj Floridi, u Miamiju. Najbolji hrvatski boksač sprema se za obranu naslova prvaka, a u tom meču čeka ga opasni Ekvadorac Ytalo Perea za kojeg hrvatski boksač kaže: ''Ako želi sa mnom u ring, onda je doista hrabar.''  

"Sve ide po planu, nema ozljeda. Uvijek ima malih problema sa sparing partnerima, no to je normalno", rekao je Hrgović za RTL televiziju.

WBC prvak u potpunosti je promijenio način rada. Trenira s ostalim boksačima, koji u to vrijeme imaju priliku nešto i naučiti od njega, a nakon nekoliko sati treninga vrijeme je za najmučnijih deset minuta u danu provedenih u kadi s ledom.

Nakon toga čeka ga masaža, a cijeli program izradio je legendarni Kubanac Pedro Diaz - čovjek koji je osvojio 20 olimpijskih medalja i koji je dobio zadatak odvesti Hrgovića na vrh.

"Trebao nam je netko u timu tko ima takvo iskustvo. Tko je radio s puno šampiona i da nadogradi moje znanje za izazove koji slijede", rekao je Hrgović.

Ytalo Perea godinu je dana mlađi od Filipa, ima više mečeva u rukavicama, ali Hrgović je i dalje neporažen. Također, prednost Hrvata je što je od Peree viši 15 centimetara.

"Trebam ostati na distanci. Ne treba ulaziti u izmjene, treba ga iskontrolirati i iskontrirati prvih par rundi i poslije ga završiti", rekao je Hrgović.

Hrgović se nalazi u društvu od 20 teškaša svijeta i uskoro očekuje protivnike iz tog ranga.

''Borcima koji imaju visok ranking nije pametno prihvatiti borbu sa mnom jer nemaju što za dobiti, a imaju puno za izgubiti. Svi znaju da sam opasan", samouvjeren je WBC prvak.

Koliko je opasan, doznao je prije tri mjeseca Amerikanac Mansour već u trećoj rundi. Tad je osvojio WBC naslov, a 8. prosinca ga prvi put brani.

"Kad je prihvatio borbu sa mnom, sigurno je hrabar. Natjecao se na Olimpijadi, znači da ima boksačko znanje i garantiran je dobar meč. Obećajem pobjedu i to na spektakularan način. Dođite u Draženov dom!" rekao je Hrgović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara