Hrgović proglašen boksačkom nadom godine: "U 2019. može u Top 10"

Hrgović proglašen boksačkom nadom godine: "U 2019. može u Top 10"
Foto: Getty Images / Guliver Image

IZA Filipa Hrgovića je jako uspješna godina. Hrvatski boksač za sada ima skor od sedam pobjeda, od čega pet nokautom. U 2018. je slavio protiv Toma Littlea, Seana Turnera, Filiberta Tovara, Amira Mansoura i Kevina Johnsona, čime je poboljšao svoj status u boksačkom svijetu. 

To potvrđuje i nova ljestvica organizacije Boxrec, po kojoj je Hrgović 16. najbolji teškaš svijeta u ovom trenutku. O njemu sve češće izvještavaju i inozemni mediji pa mu je tako prostor dao i Matt McGrain na boksačkom portalu The Sweet Science te ga proglasio boksačkom nadom godine. 

"Hrgović je poseban. Rođeni borac. U posljednja dva meča znatno je podigao nivo suparnika - protiv Mansoura je zadivio nokautom, a impresivan je bio i protiv Johnsona, iako ne i spektakularan. Napreduje iz borbe u borbu pod kubanskim trenerom Pedrom Diazom", navodi između ostalog McGrain.

"Krasi ga kombinacija prednjeg i zadnjeg direkta. To je njegovo najjače oružje, a sve češće i napada tijelo suparnika. Međutim, mora popraviti obranu te više koristiti lijevu ruku i fingiranje jer to za sada ne postoji", dodaje.

Prema mišljenju novinara, Hrgović bi u 2019. godini mogao pobijediti u tri borbe nakon čega bi trebao ući u Top 10 najboljih teškaša. Sljedeći njegov protivnik mogao bi biti Chisora, koji je u subotu izgubio od Whytea nokautom u 11. rundi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara