BOKS

Hrgovićev menadžer: Vjerujemo da Filip može srušiti Joshuu

Hrgovićev menadžer: Vjerujemo da Filip može srušiti Joshuu
Foto: Pixsell

NAJBOLJI hrvatski boksač Filip Hrgović i dalje čeka povratak u ring zbog pandemije koronavirusa. Sljedeća borba trebala je biti protiv 32-godišnjeg Amerikanca Jerryja Forresta, ali sve je odgođeno i još nije jasno što je sljedeće za Hrgovića.

Nisse Sauerland, Hrgovićev promotor, pokušao je odgovoriti na to i još mnoga pitanja u razgovoru za Sky Sports. Hrgović se cijelo vrijeme nalazi oko 15. pozicije na ljestvici najboljih svjetskih teškaša, no dosad se borio protiv puno lošije rangiranih boksača od njega.

Sauerland kaže kako bi Filip sutra prihvatio borbu protiv Anthonyja Joshue.

"Hrgović je sparirao s Davidom Hayom dok je bio vrlo mlad, bio je u WSB-u, bio je na Olimpijskim igrama. Ako govorimo o njegovom pedigreu, to je 5+. Taj pedigre podupire njegove ambicije. On vjeruje da može pobijediti Joshuu, vjerujemo i mi. Pitanje je samo dobivanja prilike za takvu borbu i dobit ćemo je", rekao je Sauerland pa nastavlja:

"Zašto bi se netko borio protiv Filipa?"

"Moramo biti strpljivi i planirati efektivno svoj put. Da sutra dobije ponudu za borbu protiv Joshue, uzeo bi je pod pravim uvjetima, no rekao sam već milijun puta, zašto bi se netko borio protiv njega? Filip jednostavno juri na tebe. Teškaši inače nemaju takvu agresivnu i okrutno prirodu poput Filipa."

Što dalje za najboljeg hrvatskog boksača?

"Naše opcije su otvorene. Nakon dvije, tri borbe će biti jasnije krećemo li po WBC pojas koji drži Tyson Fury ili po ostale pojaseve koje ima Joshua. Ako idemo po WBC naslov, trebamo biti svjesni da je Dillian Whyte sigurno sljedeći izazivač."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara