Četvorica Hrvata sudjelovala u beogradskim neredima, jedan još u bolnici

Četvorica Hrvata sudjelovala u beogradskim neredima, jedan još u bolnici

Foto: Hina

"PREMA zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. prosinca 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak", stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U priopćenju je navedeno da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila liječničku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurokirurgiji Vojnomedicinske akademije u Beogradu".

Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.

"Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana", zaključuje se u priopćenju.

Beogradski mediji su u četvrtak objavili da su se među 26 uhićenih osoba nakon tučnjave tijekom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana. U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena utakmice ozlijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policijskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona. Utvrđeno je kako se radilo o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema priopćenju MUP-a Srbije, policija je poduzela sve mjere kako bi "utvrdila sve okolnosti događaja", a nakon identificiranja osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, po nalogu nadležnog tužitelja, bit će podignute odgovarajuće kaznene ili prekršajne prijave.
 

Teško ozlijeđeni hrvatski državljanin je 26-godišnjak iz Splita koji je završio na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA).

"Jedan od tri pacijenta koje smo zaprimili je Splićanin A.F. Smješten je na odjelu neurokirurgije. Nema ubode nožem, nego nagnječenje mozga, kontuziju glave i ozljedu šake", potvrdili su nam u VMA-u.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara