Hrvati do zlata i srebra na Euro Grand Prix regati

Hrvati do zlata i srebra na Euro Grand Prix regati
Foto: IFCA

RIJEČKI windsurfer Enrico Marotti odsurfao do pobjedničkog postolja unatoč pretrpljenoj teškoj ozljedi zgloba na Svjetskom kupu u Portugalu.

Najbolji hrvatski windsurfer, Riječanin Enrico Marotti, nakon što je pretrpio tešku ozljedu zgloba u Portugalu na Svjetskom kupu, što ga je na neko vrijeme spriječilo da vozi i natječe se, trijumfalno se vratio u svijet profesionalnih windsurfera na Euro Grand Prix regati u Bolu na Braču. 

U petodnevnom natjecanju vozile su se tri eliminacije, a Marotti je slavio u sve tri. U utrkama je sudjelovalo 58 profesionalnih natjecatelja iz 16 zemalja svijeta, a vjetar je puhao brzinom od 13 do 20 čvorova, što su iznimne brzine za koje treba velika snaga.

Unatoč svojoj ozljedi koju je pretrpio, Marottija nije spriječilo da stane na dasku, uhvati jedro i odsurfa u cilj kao pobjednik. Na drugo mjestu zasjeo je Luka Mratović, također iz Hrvatske dok je treće mjesto zauzeo Talijan Bruno Martini.

"Kako je ovo moja prva regata nakon teške ozljede zgloba noge koju sam zadobio u Portugalu na Svjetskom kupu, sretan i zadovoljan sam što sam uopće mogao voziti i odvoziti sve vožnje do kraja. Također, sretan sam što sam se vratio na ovako dominantan način. Bilo je teško, ali sam jedrio kvalitetno. Rezultat je na kraju došao sam", izjavio je Marotti. 

Pred Marottijem su treninzi za buduće etape svjetskog kupa, a pripreme će odraditi na našem Jadranu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara