BOKS

Hrvatica za naslov prvakinje protiv najbolje boksačice svijeta

Hrvatica za naslov prvakinje protiv najbolje boksačice svijeta
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SVI hrvatski ljubitelji borilačkih sportova odavno su zabilježili 17. kolovoza kao noć na koju se ne spava jer tog datuma Stipe Miočić pokušava vratiti izgubljeni pojas teškaškog prvaka UFC-a od Daniela Cormiera.

A sad su dobili još jedan razlog za nabrijavanje na isti taj datum - najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin također će se boriti za svjetsku titulu, i to protiv najbolje boksačice svijeta Claresse Shields.

Njih dvije će se u američkom Flintu, Shieldsinom rodnom gradu, boriti za titulu u srednjelakoj kategoriji prema WBO federaciji.

"Teško mi je uopće sročiti koliko sam uzbuđena što ću se vratiti kući i boriti se pred svojim navijačima u Flintu", rekla je Shields, koja bi u slučaju pobjede ostvarila povijesni uspjeh.

Ona je, naime, već bila prvakinja u srednjoj i supersrednjoj kategoriji pa bi joj ovo bio naslov već u trećoj težinskoj kategoriji, a ostvarila bi ga nakon samo deset borbi. U muškoj konkurenciji rekorder je Vasil Lomačenko, koji je do titule u tri težinske kategorije stigao nakon 12 mečeva.

"Priliku da postanem prvakinja u tri kategorije brže nego itko u povijesti cijenit ću zauvijek. To je još jedan velik korak za ženski boks na putu do jednakosti", rekla je Shields, koja u profesionalnoj karijeri ima savršen skor 9-0, a kao amaterka bila je dvostruka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja.

Habazin je 29-godišnjakinja iz Zlatara koja je prošle godine osvojila i obranila naslov prvakinje srednje kategorije prema IBO federaciji, iako je nedavno imala velikih problema sa štitnjačom, zbog kojih je razmišljala i o završetku karijere. U profesionalnoj karijeri ima 20 pobjeda i tri poraza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara