Hrvatska - Belgija u eurima

IAKO novčana situacija u našoj zemlji nije sjajna, pogotovo u usporedbi sa Belgijom, hrvatski reprezentativci u prosjeku su bolje plaćeni od Belgijanaca.

Naime, 19 Hrvata – nogometaša godišnje prosječno zaradi oko 650.000 eura, a njihovi kolege Belgijanci tek oko 380.000 eura, pišu Sportske novosti.

Naravno, sve ovisi i o klubovima u kojima igraju, a Belgijanci imaju tek nekoliko igrača koji igraju u jakim europskim ligama.

Najvrjedniji igrač u Barićevom taboru je Igor Tudor, koji je prošle godine na tržištu vrijedio oko 30 milijuna eura, a danas vrijedi oko 15 milijuna. On će ujedno biti i najskuplji igrač na terenu, jer kod Belgijanaca najviše vrijedi Van Buyten, oko 12 milijuna.

No, Tudor je i jedini hrvatski reprezentativac koji vrijedi više od 10 milijuna, dok kod Belgijanaca i Mpenza i Sonck vrijede oko 10 milijuna.

Iza Tudora, nalazi se Šimić kojemu je cijena na nogometno tržištu oko 6 milijuna eura.

Mario Stanić ima najviša godišnja primanja. Chelsea na njega troši oko 1,9 milijuna eura.

U hrvatskoj reprezentaciji 5 igrača dobivaju više od milijun eura godišnje, dok Belgijanci imaju samo 2 igrača čija primanja prelaze milijun eura.

Najbolje plaćeni belgijski reprezentativci koji igraju u domaćoj ligi jesu Baseggio i Sonck koji goidšnje zarade oko 400.000 eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara