Hrvatska bi "s Badeljem i Sammirom bila prvak Europe", ali Dinamu ne mogu donijeti bod u Ligi prvaka

Hrvatska bi "s Badeljem i Sammirom bila prvak Europe", ali Dinamu ne mogu donijeti bod u Ligi prvaka

Foto: Drago Sopta/Cropix

IVAN KELAVA, koji je protiv Ajaxa po tko zna koji put učinio da Dinamov poraz ne bude sramotan, nego da zvuči prihvatljivo, je nakon Malmoa izjavio kako će Dinamo biti plutajuća mina Lige prvaka.

Kruno se zagrnuo Pokrivačem za vječnu ljubav tribina

Međutim i protiv Ajaxa su se smočili detonatori (Badelj, Sammir), a eksploziv (Rukavina, Beqiraj) je zapravo bio "školsko" punjenje, u narodu poznatiji kao ćorak. Kruno Jurčić je potezom u trenucima dok se "lomi utakmica", kada je umjesto napadača Beqiraja uveo razarača Pokrivača, dodatno učvrstio bezgraničnu ljubav i poštovanje koje uživa na maksimirskim tribinama.

Boerrigter izbušio Vidu koji je žrtvovan na boku

Slično kao i Bilić protiv Grčke, tako ni Jurčić s Ajaxom nije detektirao očito: Odakle mu prijeti glavna opasnost. S bokova, prije svega od Boerrigtera, kojeg Vida ne samo zbog rano zarađenog kartona nije mogao pratiti onako kvalitetno kako smo navikli od njega ove jeseni. Kad su novinari nakon Reala pitali Krunu zašto ne igra Šimunić, odgovor je bio da se nitko na njegovom mjestu ne bi usudio razdvajati Tonela i Vidu kao par centralnih braniča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Jurčić je upravo to napravio u ključnoj utakmici skupine. I opet ćemo spomenuti Bilića, koji je Vidu postavio na bok protiv Latvije, gdje je najbolji Dinamov igrač ove sezone u Europi, pokazao da se ne snalazi ni približno dobro kao u srcu obrane. Boerrigter ga je propisno izvozao, a osim što je njegov čovjek postigao gol, Vidi i treneru koji ga je postavio na to mjesto, ne služi na čast što je isti igrač propustio realizirati još nekoliko prilika.

Jurčićevo lutanje se nastavilo: Povratak na romb, pa lovljenje minusa Pokrivačem

Jurčić je prvi put ove sezone igrao s dva napadača, ponovno je uskrsnuo romb, ali čini se kako je u tim lutanjima oko taktike, ali i igrača i ponajviše njihovih vozanja po različitim pozicijama, Dinamo izgubio tečnost igre, dok automatizam time nikako nije ni mogao dobiti. Jalovost napadača, prije svih Rukavine, posebna je priča. Kruno kaže da bi sve riješilo 20 milijuna, ali čini se kako njima treba upravo toliko šansi da konačno zabiju gol u Ligi prvaka.

Ajaxova prevlast na sredini: Eriksen i Janssen su klasa iznad Sammira i Badelja

Theo Janssen je na sredini bio igrač koji donosi prevagu i 30-godišnjak je pokazao mlađahnim domaćim zvijezdama kako se vodi momčad.  Kada je trebalo tukao se, ali je i sjajno podvalio nekoliko lopti i pravovremeno smirivao igru. Dinamo ima nesreću da se Eriksen razbudio nakon perioda očajnih igara i osim isticanim lijevim krilom, Ajax je utakmicu dobio na centru, zahvaljujući sitnom vezu dvojca iz ovog pasusa.

Dinamu su opet podbacila dva ključna igrača, svaki iz svojeg razloga. Hrvatska bi možda s Badeljom i Sammirom bila prvak Europe, kako ih reklamira njihov gazda, ali Dinamo s njima očito ne može osvojiti ni bod u skupini Lige prvaka. Sammir "nema s kim igrati", ali ne pokazuje da je vrijedan potpunog oslobađanja od obavezne igre, a još manje toleriranja njegovih vanterenskih eskapada. Badelj je igrao poluvrijeme nezaliječen, ali mladić koji je prije godinu dana javno govorio kako želi otići, i kada je zdrav ove sezone protiv velikih protivnika "nije tu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara