Hrvatska dizačica utega suspendirana zbog dopinga

Hrvatska dizačica utega suspendirana zbog dopinga

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) u travnju je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina dizačice utega Tee Šojat, kod koje su pronađeni testosteron i metaboliti testosterona zbog čega je privremeno suspendirana.
 
"Dana 23. travnja 2018. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina sportašice Tee Šojat. U biološkom materijalu sportašice otkriveni su testosteron i metaboliti testosterona, kategorija S1. Egzogeni anabolički androgeni steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018.", stoji u priopćenju HZTA.
 
Testiranje je proveo HZTA izvan natjecanja, 22. veljače 2018.
 
Kako se radi o mogućem kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (2.1 Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku), HZTA je inicirala stegovni postupak. Sportašica u određenom vremenskom roku nije zatražila analizu B uzorka i određena joj je privremena suspenzija.
 
Suspenzija ostaje na snazi do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do objave pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, dodaje se u priopćenju HZTA.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara