Hrvatska dobiva novi sportski program: Televizija HOO-a počinje emitirati 4. travnja

Foto: Screenshot

SPORTSKA televizija (SPTV), prvi specijalizirani sportski digitalni televizijski kanal u Hrvatskoj, u ponedjeljak 4. travnja 2011. u 17:00 sati s emisijom Vijesti započinje s emitiranjem.

Sportska televizija ime je programa s kojim je tvrtka HOO TV d.o.o., u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na javnom natječaju dobila koncesiju za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije – emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D (MUX D). Sportska televizija prva je televizija na svijetu u vlasništvu jednog olimpijskog odbora, što je i preporuka Međunarodnog olimpijskog odbora.

SPTV je zemaljska televizija koja će biti vidljiva u cijeloj Hrvatskoj, bez ikakvih ograničenja.

SPTV započinje emitiranje s ljetnom shemom i nudit će hrvatskim gledateljima sportske vijesti svih hrvatskih sportskih cjelina, ali i cijelog svjetskog sporta, sportske prijenose, priče o sportu i oko njega.

Prvog dana emitiranja na SPTV-u će ljubitelji košarke moći uživati u prijenosu utakmice 4. kola košarkaške A1 Lige za prvaka između Alkara i Zadra, koja se igra u Sinju s početkom u 17:50 sati. Bit će to snažna poruka SPTV-a upućena hrvatskoj javnosti, zaljubljenicima u sport, sportašima, volonterima, gospodarstvenicima – lokalno je globalno jer SPTV je televizija svih sportaša i sportova. Na rasporedu je također i razgovor s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Roggeom .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ideje do realizacije, od objave odluke o dobivanju nacionalne koncesije (5. siječnja 2011) do početka emitiranja, prošlo je svega nekoliko mjeseci, a poslovni model direktora SPTV-a Petra Čavlovića dobiva pohvale na nacionalnoj i međunarodnoj razini:

"Nije bilo lako. Svi koji znaju što je ustrojstvo i pokretanje televizije, znaju što je sve bilo pred nama. Ali mali i složan tim stručnjaka, uspio je u iznimno kratkom vremenu osigurati sve preduvjete za pokretanje, prije svega nove 'start up' kompanije, a onda i televizije. Velika je to stvar za hrvatski sport i Hrvatski olimpijski odbor koji je prepoznao trenutak i iznimnu mogućnost za razvoj sporta u Hrvatskoj."

Jura Ozmec, glavni urednik SPTV-a, je glavna osoba odgovorna za program:

"Ljetna shema SPTV-a bit će raznolika, informativna, zabavna i edukativna. Želja nam je približiti svaki sport svakom gledatelju, ali i gospodarstveniku i navijaču. Program započinjemo s prijenosom košarke, a sa zadovoljstvom najavljujem da već u utorak imamo prijenos polufinala hrvatskog nogometnog Kupa, utakmicu Cibalia-Varaždin."

SPTV emitirat će dnevno 12 sati programa, a INFO kanalom, koji sadrži sve relevantne sportske, političke, gospodarske i servisne informacije, program će biti ispunjen 24 sata. Sadržaj INFO kanala se ostvaruje u suradnji sa Sportskim novostima, Hrvatskom izvještajnom novinskom agencijom (HINA), Privrednim vjesnikom i Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara