Hrvatska doznala suparnike na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Hrvatska doznala suparnike na Svjetskom rukometnom prvenstvu
Screenshot/IHF

HRVATSKA rukometna reprezentacija doznala je protivnike na Svjetskom prvenstvu 2019. godine.

U Kopenhagenu je danas održan ždrijeb skupina Svjetskog rukometnog prvenstva koje se od 10. do 27. siječnja sljedeće godine igra u Njemačkoj i Danskoj.

Hrvatska će igrati u skupini B u Münchenu, a suparnici su joj Japan, Bahrein, Island, Makedonija i Španjolska.

Hrvatska je već unaprijed bila smještena u skupinu B koja će svoje utakmice odigravati u Münchenu. U poludirigiranom ždrijebu u skupinu A bila je smještena Njemačka, u skupinu  C Danska, dok je u skupini D Švedska. Međunarodna rukometna federacija je i Koreju unaprijed stavila u skupinu A s Njemačkom s obzirom na to da će na svjetskoj smotri Koreja nastupati kao ujedinjena reprezentacija Sjeverne i Južne Koreje.

Za razliku od prijašnjih natjecanja, na sljedećem SP-u 2019. iz grupne faze će u drugu fazu natjecanja proći tri reprezentacije, umjesto dosadašnjih četiri. Tako će nakon četiri skupine po šest momčadi biti formirane dvije skupine po šest ekipa, nakon čega slijedi polufinale i finale.

"Teško je odmah nakon ždrijeba opširnije govoriti o svemu. Mislim da je najvažnije reći da naša grupa nije laka, a skupina A je teška. Tako da će svaki protivnik biti nezgodan. Treba se koncentrirati na svakog protivnika, svaka utakmica je nova priča. Ne treba previše unaprijed promišljati. Sve će ovisiti o nama i našoj igri, ali optimist sam. Neće nam biti lako, ali pozivam sve navijače kojih ima jako puno da dođu u München. Očekujem više od polovine naših navijača. Oni će nam biti velika potpora u našim utakmicama u grupi, ali i protiv reprezentacija iz A grupe s kojima se križamo. U ime svih igrača pozivam naše navijače da što prije osiguraju svoje ulaznice i da München bude kockast", rekao je izbornik Lino Červar.

Skupina A:
Francuska
Rusija
Njemačka
Srbija
Brazil
Koreja

Skupina B:
Španjolska
Hrvatska
Makedonija
Island
Bahrein
Japan

Skupina C:
Danska
Norveška
Austrija
Tunis
Čile
Saudijska Arabija

Skupina D:
Švedska
Mađarska
Katar
Argentina
Egipat
Angola

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara