Hrvatska - Engleska najrizičnija utakmica za portugalsku policiju

Hrvatska - Engleska najrizičnija utakmica za portugalsku policiju
PREMA procjeni portugalske policije, utakmica Hrvatska - Engleska je uz dvoboj Njemačka - Nizozemska najrizičniji susret prvoga kruga ovogodišnjeg EP-a u nogometu koje će se od 12. lipnja do 4. srpnja održati u toj zemlji.

Portugalski ministar unutarnjih poslova Antonio Figueiredo Lopes najavio je kako će za potrebe EP-a biti angažirano 3.000 pripadnika posebnih policijskih jedinica, a koliko će ih biti potrebno za osiguranje reda na pojedinoj utakmici bit će posebno određivano. No, Lopes je također dodao kako će se posebna pažnja posvetiti utakmicama Njemačka - Nizozemska (15. lipnja) i Hrvatska - WEngleska (21. lipnja).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijske jedinice će uoči EURA imati poseban režim treninga kako bi se mogli što bolje pripremiti za rad s navijačima", kazao je Lopes.

Očekuje se da će ovoga ljeta u Portugal stići oko 1.2 milijuna ljubitelja nogometa iz svih dijelova Europe, a portugalski policajci, koji neće moći koristiti godišnji odmor u vrijeme trajanja EURA, će za što bolje obavljanje svoga posla dobiti novu opremu u vrijednosti oko 16.5 milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara